REKLAMI GEÇ

Seçimlerin iptal edildiği Honaz’da Buharkent modeli uygulandı

Seçimlerin iptal edildiği Honaz’da Buharkent modeli uygulandı

Yerel seçimlerin Denizli’deki en kritik ilçesi olan Honaz’da seçim iptali yeni bir süreci de başlattı. Pek alışık olmadığımız bu durumda “Honaz’ı 2 Haziran’a kim taşıyacak?” sorusunun cevabı Vali Karahan’ın atamasıyla bulundu. Honaz’da da tıpkı 2014’te Buharkent’te olduğu gibi atanan başkan göreve başladı. Buharkent’te kaymakam başkan olmuştu, Honaz’da ise vali yardımcısı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2019 Salı, 13:29

31 Mart Yerel Seçimlerinin Denizli’de en uzun sürdüğü ilçe Honaz oldu. Sandıklar açıldığında CHP Adayı Yüksel Kepenek 8 oy farkla ipi önde göğüsledi. Ancak, aradaki farkın az olması, AK Parti’yi harekete geçirdi. Önce İlçe Seçim Kurulu, ardından da İl Seçim Kurulu’nun kapısı çalındı, ilçede 41 sandık yeniden sayıldı, ilde ise geçersiz oylar yeniden değerlendirildi.

İlk sayımda 8 olan fark 3’e düştü, ikinci sayımda da seçimin kaderini 1 oy belirledi. AK Parti’nin iki itirazının ardından aradaki fark eridi, ancak sonuç değişmedi.

AK PARTİ PEŞİNİ BIRAKMADI
Seçimler ve ardından gelen itirazlardan sonuç alamayan AK Parti bu kez de Yüksek Seçim Kurulu’nun kapısını çaldı. Ancak, bu kez talep oyların sayılması değil, seçimlerin iptal edilmesiydi. Gerekçe olarak da kısıtlı 8 seçmenin oy kullanması gösterildi.

YSK İPTAL DEDİ
AK Parti’nin sunduğu delilleri inceleyen Yüksek Seçim Kurulu, oy kullanan kısıtlı seçmen sayısı ile sandıktan çıkan farkın değişebileceğine kanaat getirdi ve Honaz Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti.

2 HAZİRAN’A KADAR NE OLACAK SORUSU ORTAYA ÇIKTI
Bu sürecin ardından “2 Haziran’a kadar ne olacak?” sorusu gündeme geldi. Bu sorunun yanıtını arayan Denizlihaber.com, 12 Nisan’da süreci birebir eşleşen Buharkent örneğini ortaya koydu.

BUHARKENT’TE NE OLMUŞTU?
2014 seçimlerinde Buharkent, tıpkı Honaz’daki süreci yaşamıştı. AK Parti ve MHP arasında itirazlar nedeniyle gidip gelen seçim, kısıtlı seçmen iddiasının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti.

Buharkent seçimleri 1 Haziran’da tekrar edilmiş, bu süreçte ise ilçeyi seçimlere Aydın Valisi tarafından başkan olarak atanan Buharkent Kaymakamı taşımıştı.

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı