REKLAMI GEÇ

Şampiyonun ilk maçı Kepez’le

Şampiyonun ilk maçı Kepez’le

Türkiye Basketbol Erkekler 3. Ligi 2011-2012 sezonu kura çekimi yapıldı. D grubunda ki Denizli Belediyespor’un 3.ligde ki ilk maçı, Antalya Kepez Belediyespor ile.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2012 Çarşamba, 15:17

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 81 takımın, 12 grupta oynadığı maçların ardından, grubunu ilk üç sırada bitiren takımların mücadele edeceği, Türkiye Basketbol 3. Ligi (TB3L) 2011-2012 sezonu kura çekimi yapıldı.

Denizli Belediyespor Basketbol Genel Koordinatörü Hüseyin Yılmaz, kendileri açısından iyi bir kura olduğunu belirterek, 6 takımlı D Grubunda, ilk 4’e girmek için çalışacaklarını açıkladı. Mesafe olarak ta şanslı bir kura çektiklerini altını çizen Yılmaz, ‘ Grubumuzda Doğu’dan yani uzak mesafeden takım yok. Bu açıdan da iyi gruptayız. Güç olarak da denk bir grup ama üçüncü lig, bölgesel ligden daha farklı olacaktır. Bu nedenle takıma takviye yapmamız gerekli. Çünkü takımlar daha güçlü ve iddialı’ dedi. Yılmaz, grupta ilk maçlarını deplasmanda Kepez Belediye ile bu hafta sonu yapacaklarını tarih ve günün ise Perşembe günü netleşeceğini sözlerine ekledi. Denizli Belediyespor’un da yeraldığı grupta şu takımlar var: İstanbul’dan Büyükçekmece Basketbol ve FMV Işık, Antalya Kepez Belediye, Manisa Belediye ve Trakya Ergene…

TB3L’de 36 Takım var
EBBL’de 12 grupta 81 takımın katılımı ile oynanan maçlar sonucunda gruplarını ilk 3 sırada bitiren 36 takım TB3L’de iki devreli lig usulüne göre maçlarını oynayacak. 6 farklı grupta oynanacak maçlar sonucunda ise gruplarında ilk dört sırada yer alan takımlar play-off müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanacak. Play-off müsabakaları sonrasında ise, turu geçen altı takım arasında tek devreli lig usulüne göre final grubu maçları oynanacak ve maçlar sonucunda birinci ve ikinci olan takımlar 2012-2013 sezonunda TB2L’de yer alacaklar.

Yapılan kura çekimi sonrasında oluşan gruplar şu şekilde;

A Grubu
1. İzmir BŞB.
2. Batman Petrol
3. Şişli
4. Ankara Anadolu Basket
5. Konyagücü
6. Anadolu Üniversitesi

B Grubu 1. İnanlar İ.T.Ü.
2. Selçuklu Belediyesi
3. Başakşehir
4. Elazığ Spor
5. Belediye Van
6. Ankara D.S.İ. Era

C Grubu
1. Boluspor
2. Söğütsen Seramik
3. 68 Aksaray Belediye
4. Mardin Belediye Gücü
5. Düzce Belediye
6. Kast. İl Özel İdare K.H.

D Grubu
1.Büyükçekmece Basketbol
2. FMV Işık
3. Kepez Belediye
4. Denizli Belediye
5. Manisa Belediye
6. Trakya Ergene

E Grubu
1. Anadolu Aslanı
2. Muğla Ormanspor
3. Samsun D.S.İ.
4. Yeşilyurt
5. Melikgazi Belediye
6. Trakya Gücü

F Grubu
1. Yeşilgiresun Belediye
2. Adanaspor
3. Bornova Belediyesi
4. Zirve Üniversitesi
5. Bağlar Belediye
6. Kuşadası Gençlik

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı