REKLAMI GEÇ

Nurullah ‘Sağlam’ geldi

Nurullah ‘Sağlam’ geldi

Denizlispor’da teknik direktör Nurullah Sağlam sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Sağlam ilk röportajını DENİZLİHABER’e verdi. Sağlam Murat Acar’ın sorularını yanıtladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Eylül 2009 Perşembe, 17:14

Kulüp Binası’nda 2.Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu ile el sıkışan tecrübeli teknik adam, kendisine güvenenlerin umutlarını boşa çıkartmayacağını söyledi.

‘Buraya başarı için geldim’ diyen Sağlam, takımla ilk idmanına da sabah ve akşam Haluk Ulusoy Tesisleri’nde çıktı. Gaziantep’den sonra ikinci evinin Denizli olduğunu söyleyen Nurullah Sağlam, “Evime döndüm. Bu şehri, takımını, yöneticilerini, taraftarını, basının ve halkını yakından tanıyorum. Tabiî ki onlar da beni tanıyor. 2005 – 2006 sezonundan bu yana benim öğrencim bir tek kaleci Cenk kalmış, diğerlerini tanıyorum ama hepsi yeni” dedi.

Sağlam “Bu ligde şu tablonun çok dışında kalırız bu takımla. Potansiyel sağlam. Daha önce bu kentte çalışmam, kenti tanımam, yönetimi tanımam, taraftarla aramdaki sıcak diyalog bu antrenör için avantaj. Dezavantaj olan şeylerde var. Belli antrenörlerin peşinden bir takıma giderseniz ve onların oyun anlayışı ile sizin oyun anlayışınız arasında farklar varsa tabiî ki biraz sıkıntı yaşarsınız. Benim meslektaşlarım Erhan Altın ve Mesut Bakkal, ikisine de sonsuz saygım var. Oyun anlayışlarına da saygım var. Ama oyun anlayışlarımızda çok büyük farklılıklar var. Kendi oyun şablonumuzu oturtmak için zamana ihtiyaç var. Bir takım alışkanlıkları değiştirmek zaman istiyor. Şu anda geride kalan üç maçın puansız kapanması oynanan takımlara bakıldığında bir dezavantaj teşkil etmese de üç maçta sıfır puan çekmek kötü tabiî ki. Oyuncuların güven olayında biraz zorluk çekeriz ama bunu da başarırız. Onlara güven aşılayacağız. İyi bir formülle oynayacağımız ilk maçı galibiyetle kapattırsak özellikle güven anlamında öne geçmiş oluruz” dedi.

Denizlispor’un iki maçının izlediğini ve takımı beğendiğini kaydeden başarılı çalıştırıcı, Diyarbakırspor ve Sivasspor maçlarından puan çıkartıp daha sonraki maçları da kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Sağlam “İtalyan takımları gibi defans yapacağız. Ve top hep bizde olacak. Dünyanın en iyi defans yapma stratejisi topun hep sizde olmasıdır, Topu rakibe ne kadar az verirseniz rakibin o kadar az atak yapma şansı olur. Bu düşünce öncelikle silahımız olacaktır. Oyunculara bu alışkanlığa getirmek için bize süreç gerekli. Bu süreci en az kayıpla atlatırsak oyuncunun oynarken keyif alacağı izleyenin izlerken zevk alacağı bir sistem olacaktır” dedi. Takımla daha konuşup maça çıkmadan belli bir periyotta hedef belirlemenin doğru olmayacağını da savunan Denizlispor’un yeni hocası, ilk maçımızdan sonra hedefi de açıklayacaklarını söyledi.

Nurullah Sağlam, bugüne kadar çalıştırdığı takımların başında çıktığı 193 maçta 73 galibiyet, 47 beraberlik ve 73 mağlubiyet aldı. Erhan Altın’ın yerine Denizlispor ile sözleşme imzalayan Nurullah Sağlam, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Gaziantepspor takımlarında yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra, 2002-2003 sezonun ikinci devresinde Gaziatepspor’un başına geçti. O sezon Gaziantepspor ile ligi 4. sırada bitiren Nurullah Sağlam, Gaziantep temsilcisi ile 2003-2004’te 4. 2004-2005’te de 9. oldu. 2003-2004 sezonunda Gaziantepspor ile UEFA Kupası’nda 3. tura yükselmeyi başaran Nurullah Sağlam’ın takımı, üçüncü turda Roma’yı Gaziantep’te 1-0 yenmesine rağmen deplasmanda 2-0’lık mağlubiyetle kupaya veda etti.

2005-2006 sezonuna Türk Telekom Lig A ekiplerinden Karşıyaka’da başlayan Sağlam, 5 maç sonunda bu takımdan ayrıldıktan sonra Denizlispor ile anlaştı. Süper Lig’de 17. sırada devraldığı Denizlispor’un ligde kalmasını sağlayan Nurullah Sağlam ile yeşil siyahlı ekip, son maçta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak, rakibinin şampiyon olmasını engellemişti.
Nurullah Sağlam, daha sonra bir sezon Konyaspor’da görev aldıktan sonra 2007-2008’de Konyaspor ve Gaziantepspor takımlarına çalıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı