REKLAMI GEÇ

Ata sporu güreş yeniden canlanacak

Ata sporu güreş yeniden canlanacak

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren güreşte önemli sporcuların yetiştiği Denizli’nin Ata sporumuz güreşte tekrar atağa kalkması, Denizli Belediyespor’un yeni projesi ile sağlanacak.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2012 Cuma, 10:20

Ata sporumuz güreşte Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları çıkarmış olan güreşin beşiği Denizli’de unutulmaya yüz tutmuş güreş sporunu tekrar canlandırmak için Denizli Belediyespor bünyesinde geleceğin güreşçileri yetiştirilecek. Denizli Belediyespor Güreş Şubesi Başkanı Mustafa Kocakavak, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarının çayırdan geldiğini hatırlatan Kocakavak, ‘ Sayın Milletvekilimiz Nihat Zeybekci ve Sayın Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın Ata Sporumuz güreşin tekrar canlandırılması için önayak olmasıyla, bu projemiz hayata geçirilecek. Denizli Belediyespor olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Belediyespor olarak çayırdan güreş eğitimine başlarsak, diğer güreş stilleri Grekoromen ve serbest stilde daha başarılı sonuçlar alınacaktır. Saha; yani çayır bu işin kültürü ve töresidir. Biz çayıra inmekle, bu töre ve kültürümüzü canlandıracağız. Güreş eğitimi verirken aynı zamanda güreş kültürünü de yeni nesile öğreteceğiz. Çünkü, geçmişini güreş kültürünü ve tarihini bilmeyen sporcularla bir yere varılmaz. Güreş sporunu maddi gelir kaynağı değil, bir kültür hizmeti, örf ve adeti yaşatma anlayışı içersinde yaşatmaya çalışacağız. Çayır yoksa, ne seyirci bulabiliriz ne de güreşçi. 7’den 70’e herkese kapımız açık. Günümüzde ata sporumuz güreş görsel ve yazılı basında yer bulamıyor. Ancak biz, daha önceden güreş yapmış ve güreşi seven insanlarla bu işe başlayacağız. Başarılarımızı da basın la paylaştıkça, daha fazla kitlelerin ilgisi çekmeye çalışacağız’ dedi.

Gençliğinde güreşin önemli isimlerinden olan ve büyük başarılara imza atan aynı zamanda güreşi bıraktıktan sonra hakem ve antranör olarak bu spora hizmet eden Mustafa Kocakavak, ‘ Ben güreşe minderde başladım. Çayır güreşine, herkes gibi daha sonra adapte olamadım. Çayırda bu işe başlasaydım, hem minderde hem çayır da, daha başarılı olurdum. Bu nedenle, Belediyespor olarak hedef kitleye önce çayırda güreşi öğretip, mindere yönlendireceğiz. Bunun için de Denizli Belediyesi’nin Geleneksel Spor Oyunları Merkezi’ni kullanacağız. Hem açık alanda hem kapalı alanda çalışarak, Ata sporumuz güreşe tekrar hayat vereceğiz’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı