REKLAMI GEÇ

DENİZLİLİ FUTBOLCU İSVEÇ’TE KAHRAMAN OLDU

DENİZLİLİ FUTBOLCU İSVEÇ’TE KAHRAMAN OLDU

İsveç’in Syrianska Futbol Takımı’nda oynayan Denizlili Erkan Sağlık, takım arkadaşı Peter Ijeh’in hayatını kurtardı. Denizlili futbolcu, İsveç medyası tarafından kahraman ilan edildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2011 Cumartesi, 15:39

İsveç’te, Örebro SK ve Syrianska Futbol Takımları arasında oynana maçta, Syrianska Takımı’ndan Peter ljeh, karşı karşı takımdan bir futbolcuyla çarpıştı. Karşı takımın futbolcusunun dizinin, Peter ljeh’in kaburga kemiğine çarpması sonucu, Peter bayıldı. Bayılan Peter’in yardımına, takım arkadaşı Erkan Sağlık koştu. Doktorlar gelene kadar, yerde baygın yatan Peter ljeh ile ilgilenen Denizlili genç futbolcu Erkan Sağlık, Peter’in dilinin nefes almasına engel olmasını önledi. Maçta takım arkadaşı Peter ljeh’e yaptığı müdahaleyi anlatan Erkan Sağlık : “Ijeh büyük bir darbe aldıktan sonra yere yığıldı ve ben dilini yutmaması için çenesini açıp nefes almasını sağladım. Doktorlar sahaya gelinceye kadar uğraş verdim. Maçın o an çok önemsiz olduğunu hissetim ve hemen müdahalede bulundum” dedi. Peter’in, doktor muayenesinden sonra çok iyi durumda olduğu bildirildi. Peter’in gelecek maçta oynayabileceği sanılıyor. İsveç’in en büyük gazeteleri, Erkan Sağlık’ın takım arkadaşı Peter’e yaptığı müdahaleyi, gazetelerinin ilk sayfalarına taşıdı. İsveç medyası tarafından kahraman ilan edilen Erkan Sağlık, Denizli’nin de gururu oldu.

İsveç Süper Ligi’ndeki, Syrianska Futbol Takımı’nda 17 numaralı forma ile stoper oynayan Erkan Sağlık, 1985 Göteborg/İsveç doğumlu. 1968 yılında, Denizli’nin Serinhisar ilçesinden İsveç’e taşınan bir Türk ailesinin çocuğu olan Erkan Sağlık, İsveç’te daha önce de İsveç U-19 ve IFK Göteborg, GIF Sundsvall takımlarında, Türkiye’de de Kocaelispor’da ve Türkiye U20 Milli Takımı’nda oynamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı