REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’NİN GURURU OLDULAR

DENİZLİ’NİN GURURU OLDULAR

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndaki ilk madalyasını Artistik Patinaj çiftlerde alan Türkiye’de, Uçar ile Ukrayna asıllı partneri Agafonova, tarih yazdı. Denizlili sporcu Alper Uçar ve partneri Alisa gümüş madalya kazanarak, ülkenin ve Denizli’nin gururu oldu.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2011 Cumartesi, 18:39

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda (Universiad Erzurum-2011) artistik patinajda buz dansı serbest dansta gümüş madalya kazanan milli sporcular Denizlili Alper Uçar ve Alisa Agafonova, çok mutlu. Denizlili sporcu Alper Uçar gümüş madalya kazanarak, ülkenin ve Denizli’nin gururu oldu. Uçar, 2 yıldır çiftler kategorisinde kaydığını belirterek, şunları kaydetti: ”2009 dünya şampiyonasından sonra branş değiştirdim. Bu noktada Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz olsun, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanımız olsun bize maddi manevi tüm desteklerini verdiler. Bize sadece çok sıkı bir şekilde çalışmak kaldı. Alisa ile 7 aydır kayıyoruz. Çok kısa zamanda çok büyük bir başarı aldığımızın altını çizmek istiyorum. Sadece Erzurum’da, Türkiye’de değil, cumhuriyet tarihinde kış sporlarında alınmış en büyük başarıdır. Alisa ile hala videolarımızı izleyip ağlıyoruz. Daha önce (mucizeye inanır mısınız?) sorusuna çoğu kişi (inanamayız, böyle bir şey olamaz) diye söylerdi. Ama artık artistik buz pateninde de biz varız. Bundan sonra da olacağız. Bundan sonra ülkemizin bayrağını en üstlere çıkaracağız” dedi.

KOCASERT “BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER”
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve aynı zamanda 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda, Milli Takım’ın kafile başkanı olan Süleyman Kocasert, Türkiye’nin ilk buz dansı sporcusu Denizlili Alper Uçar ile yakından ilgileniyor. Kocasert, “Türkiye’nin ilk buz dansı sporcusu ve benimde hemşerim olan Denizlili Alper Uçar çok başarılı. Denizli’nin gururu olarak bizi başarı ile temsil ediyor. Ukrayna asıllı Türk partneri Aliza Agafonova ile ülkemizi buz dansı kategorisinde ilk defa çiftlerde temsil ederek, bir ilki gerçekleştirdi. İki sporcumuz da tarihe geçti. Kendilerini kutluyorum. Bundan sonraki hedefleri altın madalya” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı