REKLAMI GEÇ

EFSANELER DENİZLİ’DE UÇACAK!

EFSANELER DENİZLİ’DE UÇACAK!

Denizli’de, 22 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Süper Finali’nde, 30’un üzerinde ülkeden 120 sporcunun yanı sıra, yamaç paraşütünde efsaneleşmiş 10 pilot da uçacak. Şampiyonanın süper finali için sponsorlar aranıyor.

/ DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2010 Çarşamba, 18:16

Geçen sene Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’nın Avrupa ayağına ev sahipliği yapan Denizli, bu sene de Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Süper Finali’nde, 30’un üzerinde ülkeden 120 sporcuyu ağırlayacak. Türkiye’den 4 sporcunun katılmasının beklendiği Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Süper Finali’nde, yamaç paraşütünde efsaneleşmiş 10 pilot da özel davetli olarak finale katılacak ve uçuş yapacak.

Denizli’de 22 Eylül-2 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Süper Finali ile ilgili olarak, Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Sayır, Denizli Adrenalin Derneği Yamaç Paraşütü Komisyonu Üyesi Şuayip Erkuş ve Denizli Adrenalin Derneği Genel Sekreteri Mazhar Taşkın Arıcı ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı yaptı.

Yamaç Paraşütü Türk Milli Takımı’nın kaptanı da olan Semih Sayır, “Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’nda dünyanın en iyi pilotları yarışacak. Bu kupada, en üst düzey yani ustaların ustası yamaç paraşütü sporcuları katılıyor. Geçen sene Pamukkale’de Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’nın Avrupa ayağını gerçekleştirmiştik. Bu sene de daha büyük bir organizasyona imza atıyoruz. Bu sene yapılacak Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Süper Finali’nde, geçen sene Denizli’de yapılan 7 yarışın en iyi pilotları yer alacak” dedi.

Sponsor arıyorlar
Denizli’nin yamaç paraşütü için uçuş şartları, konaklaması ve kalkış alanlarının çok iyi olduğunu belirten Semih Sayır, “Meksika, Brezilya, ABD, Avustralya ve İtalya ile mücadele ederek, Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Süper Finali’nin burada yapılmasını sağladık. Bunda Denizli’nin yamaç paraşütü için çok iyi şartlara sahip olmasının yanı sıra, Denizli Adrenalin Derneği’nin çabaları ve benim Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Yönetim Kurulu’nda başkan yardımcılığı yapmam da çok faydalı oldu. Bu çok önemli bir organizasyona destek bekliyoruz, sponsor firmalar arıyoruz. Finalde kullanılacak telefonlar, arabalar ve yemek gibi şeyler için sponsorların desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Kocaçukur’un tanıtımına katkı
Dünyada ilk kez, bu şampiyonada, pilotların bulundukları mevkilerin internet üzerinden isteyen herkese açık bir şekilde sunulacağını ifade eden Sayır, “Pilot nerede, kim önde, pilotların hataları neler internetten anında görüntülenebilecek” dedi. Sayır, Pamukkale’deki Kocaçukur Mevkisi’nin şampiyonanın genel merkezi olacağını ve gösteri, konser, ikram, açılış, kapanış, ödül töreni gibi etkinliklerin burada düzenleneceğini ve bu bölgeye seyyar ofis kuracaklarını söyledi. Sayır, “Bu etkinlik, Kocaçukur’un da canlanmasını sağlayacak” dedi.

Rusya Açık Şampiyonası da Denizli’de yapılacak
Sayır, Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Süper Finali öncesinde, 15 Eylül’de, Yamaç Paraşütü Rusya Açık Şampiyonası’nın da Denizli’de yapılacağını belirtti. Sayır, “Geçen sene yine Denizli’de yaptığımız Yamaç Paraşütü Dünya Kupası’nın Avrupa ayağı için Denizli’ye gelen teknik adamlar, uçuşları çok beğendi. Bazı ülkelerin iklim şartları yamaç paraşütüne uygun olmuyor. Rusya da bunlardan biri. O yüzden Rusya Açık Şampiyonası da Denizli’de yapılacak” dedi.

Pilotlar GPS ile izlenecek
Sayır, Denizli’de, o anki hava durumuna göre Çökelez Dağı, Pamukkale’deki Dinamit Deposu, Göveçlik ve Tavas-Nikfer’deki kalkış noktalarını kullanacaklarını söyledi. Sayır, “Pilotlar için bir rota belirlenecek ve uçuş rotaları pilotlara anlatılacak. Rota pilotlarda bulunacak olan GPS cihazına da yüklenecek ve pilotlar bu rotaya göre uçuşlarını yapacak. Pilotlar, önce rotadaki her varış bölgesine ardından da bitiş çizgisine ulaşacak. GPS cihazındaki bilgilere göre, pilotların hem mesafe puanları hem de zaman puanları hesaplanacak ve buna göre şampiyonada sıralama belirlenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı