REKLAMI GEÇ

Stat yapılacak 24 il arasında Denizli yok

Stat yapılacak 24 il arasında Denizli yok

Son trafo rezaleti de gösterdi ki, ihtiyar Atatürk Stadı artık miadını doldurdu. 24 stat yapan bakanlık ise şiddetle stada ihtiyacı olan Denizli’yi görmüyor. Bereberinde cefa getiren sıkıntılı uygulamalarda, Denizli’yi ‘pilot il’ ilan eden hükümet iş yatırımlara gelince başka illeri tercih ediyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2013 Pazartesi, 12:05

SELAMİ AYDIN
Denizlispor-Samsunspor maçı sırasında stat ışıklarının bir bölümü sönerek maçın ertelenmesine neden olan Denizli Atatürk Stadı artık miadını doldurdu. 1987 yılında ilk kez bir maça ev sahipliği yapan stat süreç içinde cazibesini kaybetti ve standartların bir hayli gerisinde kaldı. Bu güne kadar Denizli’ye hizmet eden stat artık ihtiyaçlara cevap veremez duruma geldi. Yıllar içinde yapılması düşünülen tadilat ve yenileme projeleri de uygulanamayınca stat bugünkü durumunu aldı.

BU İLK REZALETİ DEĞİL
Samsunspor maçı, stadın yarıda bıraktığı ilk maç değil. Denizli’de aynı rezalet bir süperlig maçında da yaşanmıştı. Denizlispor ile Fenerbahçe arasında oynanan lig maçı sırasında yine stat ışıkları arıza yapmış ve maçın 42 dakika duraklamasına neden olmuştu.

ARTIK KİMSE GELMEK İSTEMİYOR
Denizli Atatürk Stadı’nın tek eksiği sadece ışıklandırma sisteminde değil. Fiziki koşulları da son derece yetersiz olan stattaki en büyük sorun zeminde başlıyor. Saha zemininin drenaj sistemi çok uzun yıllar önce miadını doldurdu. Geçici çözümlerle, her yıl yapılan müdahalelerle ayakta duran tadın drenaj sistemi çökmüş durumda. Bu durum kaliteli çimlerin büyümesine de engel oluyor. Stat zeminindeki yabani otlar da Atatürk Stadı’nın artık bir klasiği. Mevsiminde oynanan maçlarda saha zeminindeki sarı otlar rahatlıkla görülebiliyor. Ama yine de bu durum maç oynanmasına engel teşkil etmiyr. Buna karşın stat zemini her sezon tohum desteği ile yeşillendiriliyor.

FİZİKİ KOŞULLARI REZALET
Denizli Atatürk Stadı’nın fiziki koşulları da tam bir rezalet. Taraftar açısından hiçbir ambiansı bulunmayan statın çağın modern statlarından farklı olarak tribünlerinin büyük bölümü de açık. Bu durum takımın seyirci ortalamasını sert kış günlerinde ve aşırı sıcak olan yaz günlerinde doğrudan etkiliyor. Stat içindeki tesisler ihtiyaca cevap vermiyor. Eski yapıdaki tuvaletler çalışanların tüm gayretlerine rağmen yetersiz ve kullanışsız. Tribün altlarındaki bölümlerin önemli bir kısmı kullanılamayacak kadar kötü durumda. Zaten mimarileri gereği bir işe de yaramıyorlar.

BİR FACİA OLABİLİR
Denizli Atatürk Stadı yapısal olarak da güven vermiyor. Kentin yapıldığı yıllardakı yapı yönetmelikleri, deprem kuşağı içindeki Denizli kenti için kabul edilebilir düzeyin çok altında. Özellikle maraton ve kale arkaları tribünlerin bulunduğu bölüm ise zaman içinde en çok yıpranan tribünler olarak göze çarpıyor. Önceki yıllarda bir 23 Nisan törenleri sırasında bir çok küçük bir bölümü çöken tribünler ilk uyarılarını vermiş durumda. Çelik krişlerle desteklenen tribünlerin altında yapılan incelemelerde metal malzemelerin ciddi bir korozyon sorunu yaşadığı çıplak gözle görülebiliyor. Kentteki tüm kamu binalarının repremsellik araştırmasının yapılmasına rağmen 15 bin kişiye ev sahipliği yapan bu tesiste aynı incelemenin yapılmamış olması da ciddi bir duyarsızlık.

anons
OTOPARK SORUNU
Stat kentin tam ortasında yer alıyor. Etrafı konutlarla çevrili olan Denizli Atatürk Stadı’nın maç günlerindeki en önemli sorunlarından biri de otopark. Maça otomobilleri ile gelmek isteyen izleyicilerin önüne işte bu sorun çıkıyor. Stat alanının içinde kalan küçük otopark ise polis, yayıncı kuruluş, kulüp görevlileri ve basın mensuplarının araçlarına ancak yetiyor.

SİYASETÇİLER İLGİSİZ
Bu güne kadar yeniden yapılması yada tadil edilmesi defalarca gündeme gelen Denizli Atatürk Stadı için bu güne kadar siyasetçilerden ve bürokratlardan tek bir ciddi adım gelmedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye’de 24 stadın inşaasını gerçekleştiriyor olsa da Denizli tüm bu projelerin dışında kaldı. Hükümeti oluşturan Ak Parti, Denizli’den dört millektvekili çıkarmasına, Denizli Belediyesi seçimlerini de iki dönem üst üste kazanmasına rağmen bu konuda adım atılmadı. Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksek, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar her konuda söyleyecek bir şey bulabiliyor ama konu stat olduğunda ağızlarını bıçak açmıyor. PTT Ligi’nde takımı olmayan Batman, Hatay, Afyon ve Diyarbakır gibi şehirlere yeni statlar yapılırken Denizli’nin dört vekili sadece seyretmekle yetiniyor. Denizli Belediyesi’nin de kente stat kazandırmak gibi bir projesi bulunmuyor.

TARİHE TANIKLIK ETTİ
Toplam 15 bin 427 koltuk kapasitesine sahip olan Denizli Atatürk Stadı’ndaki ilk maç 1950 yılında oynandı.1984 yılında zemini çimlenen, yapımı 1987 yılında tamamlanan stat gece maçlarına ilk kez 1996 yılında ev sahipliği yapmaya başladı. Denizlispor ile Kocaelispor arasındaki bu maç ışıklandırma sisteminin ilk kez hayata geçirildiği maç olmuştu.
Bir dönem yeni bir stat yapmak yerine kapasitesi 25 bin kişiye çıkarılmak ve tüm tribünleri kapatılmak istenen stat için siyasetçilerden ciddi bir adım henüz gelmedi.
Sahası 105 metreye 68 metre boyutlarındaki Denizli Atatürk Stadı, Türk futbol tarihi açısından da büyük öneme sahip bir stat. Türkiye’de ilk kez resmi bir lig mücadelesinin tel örgü olmadan oynandığı stat olan Denizli Atatürk Stadı, bu yönüyle Denizlispor’a Fair Play Ödülü kazandırmış bir yapı. Denizlispor ile başlayan tel örgüleri kaldırma geleneği daha sonra Trabzonspor ile devam etti ve tüm Türkiye’ye yayıldı.
İnsanların modern bir şekilde maç izlemelerine olanak tanıyan bu stat bir tek kendini modernize edemeyerek ironik bir durumun parçası oldu.

26 STAT YAPILIYOR, DENİZLİ’YE YOK!
Son yıllarda büyük uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Türkiye’ye Olimpiyatları, Avrupa Kupası turnuvalarını getirmek isteyen hükümet, yurdun dört bir yanında spor tesisi yapmaya başladı. Fakat projelerin hazırlandığı, konunun tartışıldığı dönemde lokal siyaset yapmayı görev edinen Denizlili milletvekilleri ve bürokratlar bu projeleri es geçti ve kentin büyük fırsatları kaçırmasına neden oldu.
2011 yılı başlarında yapılan planlamadan haberdar olmayan Denizli; Çorum, Afyon, Antalya, Sakarya Mersin, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Kocaeli, Hatay, Adana, Eskişehir, Bursa, Gaziantep, Trabzon, Batman ve Diyarbakır’a stat yapılırken kendisini planlamanın içine dahil edemedi. Tamamı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan statların tamamının üstü kapalı olması da kenti çok üzüyor. Özellikle Tarbzon’a yapılan stat için 795 dönüm denizin doldurulması gerektiği düşünüldüğünde proje boyutlarının ne kadar çarpıcı olduğu rahatlıkla ortaya çıkıyor.

Yorumlar

DOĞAN YÜCE   -  Bağlantı 17 Eylül 2013, 13:16

STAD ARTIK ŞART MİLLEVEKİLERİMİZ ŞU DURUMA EL ATSIN ARTIK ATIL DURUMA GELDİ STADIMIZ ŞEHRİN GÖBEĞİNDE CAZİBESİNİ YİTİRDİ…!!

murat   -  Bağlantı 17 Eylül 2013, 08:43

Güzel denizlimize yakışır bir stad istiyoruz. Stadlar seyirciyi getirir. Seyircide başarıyı. Ç.Rize örneği adamlar önce stadı yaptılar sonra süper lige yükseldiler.

ahmet turhal   -  Bağlantı 16 Eylül 2013, 23:39

Nerdesin ey vekilim nerde…Şehir hastanesi gitti,2.üniversite gitti,otoban gitti,hızlı tren gitti,stad gitti…Denizli bunun karşılığını yerel seçimde verecek…

Vatandaş   -  Bağlantı 16 Eylül 2013, 12:30

Parti gözetmeksizin söylüyorum , Denizli milletvekillerinin ilimiz için yaptığı hiç bir şey yok . Başbakana bu kadar yakın bir vekilimiz var ve buna rağmen ilimiz için bir şey yapılmaması manidar . Konu tabi ki bu konuyla da sınırlı değil . Cumartesi akşamı maça gittim oğlumla birlikte ama üzücü bir görüntü vardı , tribünler bomboştu . Bırakın tribünleri kale arkasındaki apartmanların balkonları bile boştu . Hiç seyirci desteği olmayan bir takım için , devlet stat yapar mı ? Bu da büyük bir soru işareti . Bilet fiyatları mantıklı , hatta geçen dönemlerde bedelsize yakın rakamlara seyirci toplanmaya çalışılıyordu . Yaptığınız bu haberi ve Denizli halkının takımının yanında olmasını sık sık gündeme getirirseniz belki bir hareket olur diye düşünüyorum .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı