REKLAMI GEÇ

Kaçakçılar tarihi ortaya çıkardı

Kaçakçılar tarihi ortaya çıkardı

Denizli’de geçtiğimiz hafta yol çalışması sırasında kepçenin bulduğu tarihi mezarların ardından, bu kez de Güzelpınar’da kaçakçılar 2 bin yılık su toplama galerisini ortaya çıkardı. 900 metrekarelik dev galeri Roma dönemine ait.

/ DENİZLİHABER / 15 Şubat 2013 Cuma, 12:00

Denizli’de izinsiz kazı yapan tarihi eser kaçakçıları, Roma Dönemi’ne ait su toplama galerisinin ortaya çıkmasını sağladı.

Su galerisinin 7 metre derinliğinde ve 2 yöne 30 metre uzunluğunda olduğu tespit edildi. Müze Müdürü Hüseyin Baysal, “Tescil için gerekli işlemleri başlattık, korunması için gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz” dedi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şubesi ekipleri, merkeze bağlı Güzelpınar Köyü’nde ormanlık alanda kaçak kazı yapıldığı yönünde ihbar aldı. Harekete geçen jandarma, Güzelpınar Köyü Değirmendere Mevkii’nde ormanlık alan içinde kaçak kazı yapılan alanı tespit etti. Söz konusu alanda, Müze Müdürlüğü uzmanlarıyla yapılan incelemede kazı alanın Roma Dönemi’ne ait su toplama galerisi olduğu belirlendi.

Galerinin 1 metre eninde, 1 metre uzunluğunda dikey olarak 6 metre derinlikte giriş deliğinin olduğu, tabana inildiğinde doğu ve batı yönüne doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda ve bir metre genişliğinde tünelleri olduğu tespit edildi. Roma Dönemi’ne ait olduğu saptanan su toplama galerisinin tescili için Müze Müdürlüğü tarafından işlemler yapılmaya başlandı. Galeride kaçak kazı yapıldığı ortaya çıkarken, kazıyı kimlerin yaptığı
tespit edilemedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı