REKLAMI GEÇ

Pamukkale için toplandılar

Pamukkale için toplandılar

Denizli Hierapolis Pamukkale’nin Dünya Miras Listesi’ ne alınmasının 25. yılı dolayısıyla UNESCO Türkiye Milli Komisyonu başkanı ile Denizli protokolü biraraya geldi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2013 Salı, 15:24

Denizli’nin beyaz cenneti Hierapolis Pamukkale’nin Dünya Miras Lisesi’ne alınmasının 25.yılı dolayısıyla Ankara’da UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Hizmet Binası’nda toplantı düzenlendi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar Denizli Valisi Abdülkadir Demir, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Berrin Kavlak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü İpek Özbek’in katıldığı toplantıda, Hierapolis Pamukkale’nin çeşitli açılardan gündeme getirilmesi ve tanıtılması ele alındı.

İnsanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıkları tanımak, toplumda söz konusu evrensel mirasa sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve doğal mirasların korunması ile yaşatılması için gerekli işbirliğini sağlamak amacıyla 1972 yılında UNESCO tarafından “Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme” kabul edildi.

Türkiye’ nin 1983 yılında taraf olmasıyla başlayan süreç, 1988 yılında Hierapolis Pamukkale’nin Dünya Miras Listesi’ ne alınmasıyla devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı