REKLAMI GEÇ

Pamukkale’yi gezerek öğrendiler

Pamukkale’yi gezerek öğrendiler

Pamukkale Üniversitesi’nin Uşak Üniversitesi ile birlikte TÜBİTAK desteğiyle hayata geçirdiği Pamukkale ve Çevresinde Doğa Eğitimi isimli proje kapsamında iki üniversiteden 30 lisan ve yüksek lisan öğrencisi ile akademisyen Denizli’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2012 Cumartesi, 14:04

Bu yıl ikinci kez düzenlenen proje kapsamında Pamukkale Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nde yüksek lisan ve lisan eğitimi gören öğrenciler ve akademisyenlerden oluşan 30 kişilik grup, Hierapolis ve Laodikya antik kentini, Pamukkale Ören yeri ve travertenleri, Kefe Yaylası’nı, Karahayıt termal bölgesi, Kızılca Polyesi ve Gümüdere Obruğu’nu, antik Tabae kentini, eski hüyükleri, Çivril’de Miryakefelen Savaşı’nın yapıldığı bölgeyi, Kızılcabölük beldesini gezdi.

Proje yürütücüleri Yrd.Doç.Dr.Hasan Kara, Yrd.Doç.Dr.Nurettin Bilgen ve öğretim görevlisi derya Acar’la birlikte Denizli’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezen öğrenciler bir yandan da gezdikleri yerlerle ilgili bilgilendirildiler. Proje kapsamında Kızılcabölük’e gelen gurup Kızılcabölük dokuması ile ilgili bilgiler aldı. Kızılcabölük el dokuma atölyelerine gezen gurup geleneksel Kızılcabölük dokumasınının üretimini yerinde izledi. Truva filmi için Kızılcabölük’te geleneksel metotlarla üretilen pelerinleri ve şalları yakından inceleyen öğrenciler, çeyiz sandıklarından çıkarılan geleneksel giysileri üzerlerinde denediler. Proje yürütücüsü Yrd.Doç.Dr.Hasan Kara, proje ile öğrencilerin Uşak ve Denizli’nin doğal, kültürel ve tarihi özelliklerini görerek öğrenmelerini amaçladıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı