REKLAMI GEÇ

İlk bisiklet yolu Pamukkale’ye

İlk bisiklet yolu Pamukkale’ye

Denizli İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları tarihindeki ilk bisiklet yolunu Pamukkale’ye yapacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2012 Cuma, 12:38

Denizli İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı 3.Toplantısı Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında yapıldı. Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) düzenlenen toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, kaymakamlar, belediye başkanları ile yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Vali Abdülkadir Demir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 30 Haziran.2012 tarihi itibariyle yatırımlardaki nakdi gerçekleşme oranın yüzde 23.3, fiziki gerçekleşmenin de yüzde 26 seviyelerinde olduğunu söyledi. Denizli’de çalışma yapılan 600 projeden 91’nin bittiğini, 321’nin devam ettiğini, 84’ünün ihale aşamasında ve 104 projeye de çeşitli nedenlerle başlanılamadığını söyleyen Vali Demir, ilgili daire müdürlerine başlanılmayan projelerin takip edilerek sonucundan bilgi verilmesi talimatını verdi.

Pamukkaleye bisiklet yolu
Toplantında konuşan Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, kurumlarının Denizli’de 1 milyar lira tutarında toplam 23 proje yürüttüğünü söyledi. ‘Pamukkale Turizm Yolu’ adıyla 17 kilometre uzunluğundaki Sarayköy – Akköy-Pamukkale karayolunun 13 kilometrelik kısmının bölünmüş yol olarak yapılmasına karar verildiğini açıklayan Uraloğlu, “Platform genişliği 25 metreye çıkarıldı. Burada, bisiklet yolu yapmak için proje çalışması yapıyoruz. Bu, şimdiye kadar karayollarının yaptığı bir uygulama değil, ilk olacak. Devamındaki 4 kilometre yol da yine 1-A standardında yapılacak. Burada fiili çalışmalara başladık” diye konuştu.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir ise “Özellikle Pamukkale yolunun genişliğinin 25 metreye çıkarılmış olması ve buraya bir bisiklet yolu yapılması bizim açımızdan çok önemli bir talepti. Bunun gerçekleşiyor olması son derece önemli. Biz hep şunu iddia ettik; Pamukkale dünyada bir tane. Dolayısıyla insanlar o yola girdiğinde, ‘evet ben dünyada bir tane olan yere gidiyorum’ demeli. Çevre düzenlemesi, aydınlatması, bisiklet yoluyla buranın tamamlanması gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar

metin   -  Bağlantı 8 Ağustos 2012, 11:23

peki ben denizli merkezden bisiklketle gidebilicekmiyim
? yani yol nerden nereye?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı