REKLAMI GEÇ

ANTİK KENTTE 7 ASIR SONRA AYİN

ANTİK KENTTE 7 ASIR SONRA AYİN

Fener Rum Patrikhanesi, M.S. 3. Yüzyıla kadar ayakta durmuş Hıristiyan alemi için kutsal kentlerden biri olarak gösterilen Hierapolis Antik kentinde ayin düzenledi. Ayini yöneten Patrik Bartholomeos, Van depremzedeleri için de dua etti.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2011 Pazartesi, 09:58

İsa’nın 12 havarisinden biri olan St. Philippus’un Hıristiyanlaştırdığı Hieropolis antik kentinde, 7 asır sonra ilk kez bir Hıristiyan ayini düzenlendi. M.S. 3. Yüzyıla kadar ayakta kalmayı başarmış Denizli’deki antik kent, St. Philippus bayramı için kente gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Hıristiyan Alemi tarafından her yıl St. Philippus bayramı olarak kutlanan 14 Kasım nedeniyle Denizli’ye gelen Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyet, bu yaz İtalyan kazı ekibi tarafından bulunan St. Philippus’un mezarı başında ayin düzenledi.

Antik kent ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önemleri dikkat çekerken, Bartholomeos’un yönettiği ayin sonrası yapılan dua merasiminde, Van depremzedeleri de unutulmadı.

Ortodoks Patrik Bartholomeos, ayin sonrası yaptığı Türkçe konuşmada, St. Philipus’un Hıristiyan dünyası için önemine değinirken, yaptıkları dua sırasında Van depreminde yaşamını yitirenler için de rahmet dilediklerini söyledi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler daha sonra bölgede kazı çalışması yürüten İtalyan kazı ekibinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Patrik, Hirerapolis’in ardından İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin bulunduğu Laodikeia antik kentini de gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı