REKLAMI GEÇ

ARAPLAR, BEYAZ CENNET’İ KEŞFETTİ

ARAPLAR, BEYAZ CENNET’İ KEŞFETTİ

Türkiye’de İstanbul ve Antalya’yı tercih eden zengin Araplar, son aylarda Pamukkale ve Karahayıt’a yöneldi. DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, Arap ülkelerinden çok sayıda rezervasyon aldıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2010 Salı, 18:18

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, “Zengin Araplar Pamukkale’yi keşfetti. Ürdün ve Suriye’den son aylarda çok sayıda turist, rezervasyon yaptırdı. Pamukkale ve Karahayıt’ın sularında şifa arayacaklar” dedi.

İLGİDEN MEMNUNLAR
DENTUROD’da yeni seçilen yönetim kurulu göreve başladı. Faik Pişkin, başkanlığı yardımcısı Colossae Otel’in Genel Müdürü Şeref Karakan’a devretti. DENTUROD’un yeni Başkanı Karakan, Türkiye’de daha çok İstanbul ve Antalya’yı tercih eden zengin Araplar’ın son aylarda Pamukkale ve Karahayıt’a da gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi.

1.5 MİLYON TURİST
Karakan, “Araplar, sonunda yöremizin zenginliklerinin farkına vardı. Denizli’ye yıllık 1.5 milyon civarında turist geliyor. Bu rakamın çoğunluğunu Avrupa, Uzakdoğu ülkeleri ve Rusya vatandaşları oluşturuyordu. Zengin Arapların yeni gözdesi olduk. Bir yıl sonra gelen yabancı turist sayısının 2 milyona yaklaşacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

HIZLA ARTIYOR
Denizli’nin turizm sektöründe 14 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu, Sarayköy, Gölemezli ve Karahayıt’taki yatırımlardan sonra 2013 yılında bu kapasitenin 18 bini bulacağını söyleyen Karakan, 2 bin 600 kişinin istihdam edildiği sektörün geleceğinin parlak olduğunu kaydetti. Karakan, “Sarayköy, Gölemezli ve Karahayıt’taki termal sular yatırımcıları cezbediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı