REKLAMI GEÇ

‘BEYAZ CENNET’İN TRAVERTENLERİNE KIRMIZI RAKİP

‘BEYAZ CENNET’İN TRAVERTENLERİNE KIRMIZI RAKİP

Pamukkale’nin pamuk renkli travertenlerine 2 kilometre uzaklıktaki komşusu Karahayıt beldesinden rakip geldi. Karahayıt’ta bulunan kırmızı su ve çamur, termal turizmin de hem şifa hem de güzellik yönünden yeni gözdesi oldu.

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2011 Cumartesi, 16:11

Pamukkale’ye gelen yerli yabancı turistin mutlaka travertenlerin ardından uğradığı Karahayıt’ta kırmızı su ve çamur herkesin ilgisini çekiyor. Karahayıt Belediyesi ve Akköy’de kırmızı su için özel tesisler bulunurken, içerdiği demir ve kalsiyumun yoğunluğundan dolayı kırmızı su ve çamuru Pamukkale’nin de tahtına göz dikti.

TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU
Kırmızı travertenlerin ve 60 derece suyun çıktığı yere modern bir tesis kazandırdıklarını söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Vural, Karahayıt’ın Pamukkale’den sonra turistlerin ikinci gözdesi olacağı görüşünde. Bataklık gibi bir alanı modern bir tesise çevirdiklerini söyleyen Başkan Vural, “Burası 150 yıl önce deprem oluşumundan sonra ortaya çıkmış. Atıl durumdaydı. Travertenler çevresinde 5 ay boyunca süren ve sosyal tesisler ile suyun modernizesinin de içinde bulunduğu ‘Kırmızı Su Projesi’ başlattık. 1 litre çıkan su şimdi 50 litre çıkıyor. Böylece beldemiz yılda yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği “Sağlık Kür Merkezi’ haline geldi” dedi.

SUYU VE ÇAMURU NELERE İYİ GELİYOR
Termal suyun sıcaklığı 67-25 derece arasında. Pamukkale ile kıyaslandığında serbest karbondioksit oranı daha az, radyoaktivitesi yüksek. Kalp, damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma, siyatik, deri ve sinir hastalıklarından bazılarına, limbo, uyuz, akne, kaşıntı gibi hastalıklara iyi geliyor. Banyo yapılırsa, genişleyen damarlar kan basıncını düşürerek kalbi rahatlatıyor. Astım hastaları da faydalanabilir. Çamur banyosu yapıldığında vücudun dayanıklılığı ve direnci artıyor.

SUYUN ÖZELLİKLERİ VE FAYDALARI
Karahayıt Kaplıcası, Pamukkale Kaplıcasının bir kolu sayılmaktadır. Bundan dolayı suyun birleşimi bakımından da Pamukkale Kaplıcası’na benzemektedir. Ancak sıcaklığı daha fazla olup, serbest karbondioksiti daha azdır. Radyoaktivitesi yüksek olan kaplıca suları, üç kaynaktan çıkar.Suyun Sıcaklıkları : 42 ºC 50 ºC 56ºC

Kalp, damar sertliği, yüksek tansiyon rahatsızlıklarındaRomatizma-siyatik gibi hastalıklarda
Deri sinir, lumbago gibi hastalıklarda şifa sağlar.Uyuz, sivilce, kaşıntı gibi deri hastalıklarına karşı tamamlayıcı tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir.Kalp ve damar hastalıklarında şifa sağlar.
Dolaşım sistemine ait hastalıklardaBeyin ve etraf atar damarlardaki iskemik sendromlarda
Tansiyon değişimindeBronşiyal astım vakalarındaOsteoartroz sınıfına giren ve bilhassa alt ekstremitlerde yerleşen romatizmal sendromlardaAkut devresini geçirmiş ve stabilize durumdaki artritis sendromlarında etkilidir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı