REKLAMI GEÇ

CENNET’E AKIN VAR

CENNET’E AKIN VAR

Beyaz Cennet Pamukkale’deki turist sayısı rekora koşuyor. Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Denizli’ye 2010 yılı Eylül ayı sonu göz önüne alınarak bir buçuk milyondan fazla turistin geldiği açıklandı. Artış geçen yıla göre yüzde 12.6.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2010 Perşembe, 17:48

Pamukkale turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Vali Yavuz Ekmen yaptığı açıklamaya göre kente gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.6 arttı. Erkmen açıklamasında ”Denizli, doğanın düşsel mucizesi, termal kaynakların sunduğu şifayla binlerce yıl insanlığı kucaklamış kristalleşmiş pamuk tarlalarını andıran travertenleri ile UNESCO’nun Dünya miras listesine aldığı Pamukkale’si, şifalı suları ile termal turizmi, Kültür ve Alışveriş Turizmi başta olmak üzere diğer alternatif turizm türlerinin bir arada sunulduğu ülkemizin nadir Turizm Destinasyonlarının başında gelen yılın 12 ay turist çekebilen, sergilediği kültür ve turizm değerleri sayesinde ülkemize gelen yabancı turistlerin mutlaka görmek istediği Türkiye’nin ana turizm temalarından biridir”dedi.

EN ÇOK ALMANLAR GELİYOR
Denizli’ye gelen turist sayısının arttığını da belirten Erkmen ”Denizli’ye gelen turist sayısındaki artış Eylül ayında da devam etti. Denizli’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 14.38 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 13.71 ile ikinci, İngiltere yüzde 11.09 ile üçüncü sırada. İngiltere’yi İran, Bulgaristan, Hollanda, Gürcistan, Suriye, Fransa ve İtalya izliyor”dedi.

REZERVASYONLAR TAMAM
Otellerin ve sosyal tesislerdeki doluluk oranlarının da arttığını belirten Vali Erkmen
‘ Denizli’yi 2009 Eylül Ayı sonu itibarı ile 1 milyon 417 bin 500 kişi ziyaret etmişken bu rakam 2010’un dokuz aylık döneminde 1 milyon 589 bin 886 olarak gerçekleşmiştir. Denizli’deki mevcut zengin turizm potansiyeli ve Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kamu-özel sektör işbirliği ile gerek yurt içi ve özellikle yurtdışında yapmış olduğu tanıtım ve pazarlama çalışmaları sayesinde İlimize gelen turist sayısındaki artış oranı Eylül 2010 sonu itibarı ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,16’ya yükselerek Denizli’nin turizmde marka kent olma yolunda hızla ilerlediğinin bir göstergesidir. Bu yükselen trent bölgemizdeki turizm işletmelerine de yansımış ve konaklama tesislerindeki doluluk oranı geçen yıllara göre en yüksek seviyeye ulaşmıştır. 15 Aralık 2010 tarihine kadar bölgemizdeki tüm konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 90’ları aşarak son yılların en yüksek oranına ulaşmıştır. Bu olumlu gelişmeye paralel olarak 2011 yılı rezervasyonlarını da şimdiden etkilemiş ve Haziran ayına kadar olan rezervasyonlar tamamlanmıştır”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı