REKLAMI GEÇ

Doğa Turizminin 10 yılı planlandı

Doğa Turizminin 10 yılı planlandı

Mevsim turizminin yaşanmasını hedeflenen Denizli’nin 10 yıllık turizm master planı hazırlandı. 2013–2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanan turizm master planında Denizli’nin doğal güzellikleri ön plana çıkarıldı.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2013 Salı, 11:46

Orman Su İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak oluşturan çalıştaya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Orman ve Su işleri Şube Müdürü Hamdi Akan, Afyonkarahisar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

denizli-doga-turizmi-master-plani-ic

2013-2023 yıllarını kapsayacak şekilde planlanan Denizli İli Doğa Turizmi Master Planı’nda her kurum ve kuruluş ile gönüllü sivil toplum örgütleri Denizli turizmine katkı sağlamak için bir araya geldi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir yaptığı konuşmada, Denizli’nin 1 milyona yaklaşan nüfusuyla, tarım, sanayi, tarihi kentleri, el sanatları, turizmi ve doğal güzellikleriyle ender bulunan illerden biri olduğunu kaydetti.

Denizli’de göreve başladığından bu yana ekonomik kalkınmanın ayaklarından birinin de kültür ve turizm olduğunu dile getiren Demir “Denizli en fazla ziyaret edilen 5. il olmasına rağmen en az konaklanan il. Biz konaklama sürelerini nasıl 7 ile 15 gün arasına çekebileceğimizin uğraşını vermekteyiz. Mevsim turizminin yaşanmasını hedeflediğimiz Denizli’de, doğal güzellikleriyle öne çıkanlar master planda ele alındı ve 10 yıllık bir planlama yapılarak bölgemiz ve ilimiz turizmi açısından en iyi şekilde yararlanılması sağlanacak” dedi.

Afyonkarahisar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu’nun açılış konuşmasıyla başlayan panel, Orman ve Su işleri Şube Müdürü Hamdi Akan’ın Denizli tarihi, proje takvimi ve arazi çalışmalarını içeren sunumu ile son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı