REKLAMI GEÇ

Karahayıt’a Türkiye’nin ilk kür merkezi kurulacak

Karahayıt’a Türkiye’nin ilk kür merkezi kurulacak

Tekstil, mermer gibi sektörleri ile dikkat çeken Denizli, kür merkezleri ile sağlık turizminde de iddialı olmak istiyor. Denizli Valisi Abdulkadir Demir ve Turizmci işadamı Kadir Başoğlan, Pamukkale Karahayıt Kür Kenti Kırmızı Su Kür Merkezi Projesi’nin uygulanacağı bölgede inceleme yaptı. Karahayıt beldesinde yapılacak kür merkezlerinin taşıdığı özellik açısından Türkiye’de ilk olacağı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2012 Salı, 17:58

Denizli, sağlık turizmi ile de adından söz ettirmek istiyor. Karahayıt beldesinde kür merkezlerinin yapımı için çalışma başladı. Karahayıt beldesinde yapılacak kür merkezlerinin taşıdığı özellik açısından Türkiye’de ilk olacağı belirtildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Karahayıt Kür Kenti Kırmızı Su Kür Merkezi Projesi’nin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Demir’e, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ile Kür Merkezi yatırımcılarından işadamı Kadir Başoğlan’da eşlik etti.

Demir, kür merkezi alanında yaptığı açıklamada “Ülkeye model olabilecek, özellikle sağlık turizm kentinin modelini burada birlikte oluşturacağız. Bu modelin içerisinde, özellikle kür merkezleri olacak. Kür merkezlerinin etrafında oluşturulmuş oteller olacak. Şimdiye kadar her otel kendi bünyesinde bu tür hizmetleri vermeye çalışıyordu. Biz bu konsepti değiştiriyoruz. Türkiye’ye bir örnek model sunuyoruz. Buraya insanlar özellikle tedavi için gelecek. Çok ağır fizik tedavi hastaları değil, daha çok terapiye yönelik, insanları ruhen de rahatlatacak bir ortam ve model sunuyoruz. Tespit ettiğimiz alanlarda 4-5 kür merkezi olacak. Bir tanesini Pamukkale Üniversitesi diğerlerini özel sektör yapacak. İlk etap gelecek yıl Nisan ayında tamamlanacak ve 600 kişi istihdam edilecek” dedi.

Kür merkezlerinden birini yapacak olan turizmci işadamı Kadir Başoğlan’da görüşlerini açıkladı. Başoğlan, kuracakları kür merkezi için 20 milyon lira harcayacaklarını ve 600 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirterek “Burada günde 400 hastayı tedavi edebilecek bir sağlık merkezi olacak. Bunun içinde fizik tedavi rehabilitasyon, dermatoloji, obezite ve diyabet tedavileri olacak. 400 bin metrekarelik alanda bunu uygulayacağız. Çalışmalar başladı. İlk etapta 150 hastaya bakabilecek birim hayata geçirilecek, 2015 yılında 400 hastaya bakabilecek kapasiteye ulaşılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı