REKLAMI GEÇ

DENİZLİ TURİZMİ 2011’DE YÜZDE 20 BÜYÜYECEK

DENİZLİ TURİZMİ 2011’DE YÜZDE 20 BÜYÜYECEK

Vali Yavuz Erkmen, 2010 yılında kentin turizm açısından çok canlı bir yıl geçirdiğini belirterek, 2011 yılında turizmde yüzde 20’lik bir büyüme beklediklerini ifade etti.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2010 Çarşamba, 18:57

Erkmen, yaptığı açıklamada, 2010 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısında yüzde 6-7 artış gösterirken, Denizli’ye gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 13’lük artış gösterdiğine dikkati çekti.

Denizli’ye gelen turistlerin günübirlik Pamukkale ve Karahayıt’ı görüp Denizli’den ayrılmasını istemediklerini belirten Erkmen, ‘Pamukkale ile birlikte sağlık turizmini ön plana çıkartmak suretiyle, yerli ve yabancı turistlerin daha uzun Denizli’de kalmalarını arzu ediyoruz. İşte bu doğrultuda hem bir taraftan sağlık turizmine ağırlık verip gelenlerin burada Termal sulardan yararlanmalarını sağlayacağız. Sağlık açısından kendilerine yararlı olacak tedavilerini görmelerini ve kaldıkları süre içerisinde de Denizli’nin diğer köşelerindeki gerek antik kent dokusu, mağaraları gerekse, doğal güzellikleri dolaşarak Denizli’yi tanımaları ve Denizli’de turizmde para bırakmalarını istiyoruz’ diye konuştu.

Denizli’nin tanınırlığı anlamında, fuarların ve ikili temasların da çok büyük rolü olduğunu söyleyen Erkmen, ‘Son yıllarda insanların buraya ilgi göstermesi turist sayısının artmasının yanında çeşitli dizilerde ve televizyonlarda Denizli’nin gösterilmesi kentimiz için çok büyük imkan yaratmıştır, reklamı olmuştur. Önümüzdeki süreçte bu yapılan çalışmalarla 2011 yılında gelen turist sayısının 2010’un çok üstüne çıkacağına inanıyorum. Bu anlamda Denizli halkının turizmden gelirlerini artırmasını hedefliyoruz’ dedi.

Erkmen, turist sayısının artmasına paralel turizmdeki nitelikli yatak kapasitesini de artırmak, yeni tesisler yaparak turizme seni soluklar kazandırmak için çalışmalara başladıklarını ifade ederek, ‘Böylelikle gelenlerin de bir taraftan daha nitelikli otellerde konaklandırılması, bir taraftan da oranın çevre şartlarını iyileştirerek, insanların buraları görmelerini arzu ediyoruz. Bu bakımdan çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki süreç çok daha iyi olacak diyorum’ diye konuştu.
Denizli’nin turizm anlamında önünün açık olduğunu, kentin tanıtımının yapılması için 2011 yılında da çeşitli organizasyonlar yapıp fuarlara katılmaya devam edeceklerini dile getiren Vali Erkmen, şöyle konuştu:
‘Önümüzdeki yılın artık ekonomik krizin etkilerinin yavaş yavaş geride kaldığı bir yıl olduğunu düşünecek olursak 2011 yılının 2010 yılına göre çok daha iyi olacağını söyleyebiliriz. İlimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında 2011 yılında en azından yüzde 20’lik bir artış bekliyoruz. Özellikle turizm bölgesi ilan edilen alanlarda turizm yatırımlarının başlamasını, buraların altyapılarının yapılmasını ve nitelikli yatak sayısının çoğaltılmasını hedefliyoruz. 2011’de hem ulaşım anlamında Denizli’nin rahatlatılması hem de altyapı çalışmalarının iyileştirilmesi anlamında kendimize birtakım hedefler koymuş durumdayız. İnşallah bunları gerçekleştireceğiz.’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı