REKLAMI GEÇ

Tarihi protokolü imzaladılar

Tarihi protokolü imzaladılar

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizlili İşadamı Ahmet Nazif Zorlu antik kalıntılar üzerinde, iki dev müzenin protokolünün altına tarihi imza attılar. Günay Denizli gezisinin ikinci adımında Kadir Başoğlan’ın yaptıracağı dev kür merkezinin temelini attı.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2012 Perşembe, 18:00

Ahmet Oğuz KOLCU

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Denizli için son derece önem taşıyan bir protokol ve bir temel atma töreni nedeniyle bugün kente geldi.

Ahmet Nazif Zorlu’nun helikopteriyle Laodikya’ya inen Bakan Günay, antik kentte Zorlu’nun Denizli’de yapımını üstlendiği iki müzenin birden protokolünü gerçekleştirdi. Önemli protokol antik kalıntılardan oluşan sütunlu masa üzerindeki protokole Bakan Günay, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Zolan ve İşadamı Ahmet Nazif Zorlu imza attı.

Protokole göre Zorlu, kentin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan iki müzenin yapımını tümüyle üstlendi. İmzalanan protokol sayesinde, hem Pamukkale’nin güney kapısında 5 bin metrekarelik alana kurulacak Antik Müze ve Denizli Valiliği içindeki kent müzesi için düğmeye basılmış oldu.

Düşmanlarımız çatlasın!
Törende konuşan işadamı Zorlu, grup olarak 25 bin çalışanıyla ülkeye hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek, “Çünkü bundan 30 sene önce Türkiye’nin ihracatı 2 milyar dolardı. Biz inşallah bu sene 4 milyar dolar ihracat yapacağız. Ülke böyle ileri gider, gençlik böyle ileri gider. Düşmanlarımız çatlasın.” dedi.

Teröre şiirli gönderme
Bakan Günay da bütçenin yetmediğini, bu sebeple hayırsever işadamlarına ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, “Dostlarımız da bizi kırmıyor. Onlara bir kere daha minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Bizi ayırmaya çalışanlara inatla biz ayırmadan, Türkiye’nin her tarafını ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Ayırmaya çalışanlar da bizim bu ayrımsız çalışmamız, aşkımız karşısında Namık Kemal’in dediği gibi, ‘Bu milletin vatanseverleriyle kavga etmekten vazgeç sen. Senin o zulmünün kılıcı bizim insan sevgimiz ateşi içinde yok olup gider.’ İnşallah biz insanlığımızla, hizmetimizle, vatan sevgimizle bu ayrılık odaklarının kökünü kurutacağız. Umuyorum ve Allah’tan sadece bunu diliyorum. Hep beraber bunun için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Günay’ın ikinci durağı Karahayıt’dı. Karahayıt’te turizmci Kadir Başoğlan’ın yatırımını gerçekleştirdiği dev kür merkezinin temel atma törenine katılan Günay, kent turizmi için büyük önem taşıyan projeyi hayata geçirmiş oldu.

Yatırımcı Kadir Başoğlan törende yaptığı konuşmada, ilk aşamada 150 yatak kapasitesiyle 2013’te faaliyete girecek kür merkezini, uzun vadede 10 bin yatak kapasiteli dev bir turizm merkezine dönüştürmeyi hedeflediklerini aktardı. Başoğlan, yatırım hakkında Bakan Günay’ı bilgilendirdi.

Daha sonra konuşan Günay, Denizli’nin ve Türkiye’nin sağlık turizminde önemli bir mesafe kat etmesi gerektiğini dile getirirken, Türkiye’nin sağlık turizminde İngiltere’yi de geride bırakarak dünyada 6. Sıraya yerleştiğini ifade etti. Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin yalnızca kıyı kesimlerde konaklamanın hedeflenen katma değer açısından yeterli olmadığına vurgu yapan Günay, turizmi bu tarz yatırımlarla diğer şehirlere yaymanın önemine vurgu yaptı.

Kurbana kıyamadı
Açılış konuşmalarının ardından temel atma törenine geçildi. Tam bu sırada temel atma töreni için hazırlanan kurbanı fark eden Bakan Günay, “Gözlerini severim ben onun” diyerek eğilip yerde kesilmek için bekletilen kuzuyu okşadı ve “Kesmeyelim. Bırakın gitsin” dedi.

Geciken öğle yemeğini ekmek arası yedi
Günay Denizli programının ardından, kendisi için düzenlenen yemeğe de özür dileyerek katılmadı. Fethiye’de yoğun bir programın kendisini beklediğini anımsatan Günay, geciken öğle yemeğini ise helikoptere sipariş etti. Bakan Günay, isteği üzerine hazırlanan ekmek arasını helikopterinde yerken Denizlihaber.com objektifine işte böyle poz verdi.

Yorumlar

mustafa yiidiz   -  Bağlantı 21 Eylül 2012, 12:08

sayın hemşehrimiz A.N.ZORLU beye, valimiz Abdülkadir bey ve Belediye başkanımıza, özellikle Sayın Milletvekilimiz Denizli’yi Denizli yapan Nihat Zeybekci beye ve tum emeği gecenlere gönulden teşekkur ederim.Artık Denizlimizde modern anlamda gercek iki müzeye sahip olacak.Tek istegim Pamukkale Müzesinin daha buyuk olmasıdır.selam saygılar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı