REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’NİN DOĞA YÜRÜYÜŞ YOLLARI ULUSLARARASI DERGİDE YAYIMLANACAK

DENİZLİ’NİN DOĞA YÜRÜYÜŞ YOLLARI ULUSLARARASI DERGİDE YAYIMLANACAK

Denizli Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Şıracı, Honaz Dağı, Nikfer, Acıgöl, Karcı Dağı gibi Denizli’de bulunan 80 doğa yürüyüş yolunun, birçok ülkede okuyucusu bulunan 12.Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatları Dergisi’nde yayımlanacağını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2011 Çarşamba, 17:24

Şıracı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya’da gerçekleşecek 12. Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatları etkinliğine Denizli’yi temsilen katılacaklarını söyledi. Yüzme, yürüyüş, bisiklet gibi ana spor dallarında performansların sergileneceği etkinliklere 20 bine yakın kişinin aktif katılımının beklendiğini belirten Şıracı, “Doğa yürüyüşleri, kampçılık, dağcılık, spor tırmanış, orientering, izcilik sporları organize ederek aylık ve yıllık programlar düzenlemek için kurulan derneğimiz, bugüne kadar Denizli’nin tanıtılması adına birçok yürüyüş gerçekleştirdi. Düzenlediğimiz gezileri fotoğraflar ve görüntüleriyle sosyal medyada yayınladık. Sosyal medyadan bizi bin 500 yabancı turistin izlediğini tespit ettik. Amacımız Denizli’nin turizmde kapalı kalan yönlerini ortaya çıkarak bir farkındalık yaratmak” dedi.

Türk dağ turizminin gelişmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şıracı, “Denizli’nin sadece Laodikya Antik Kenti ve Pamukkale’den ibaret olmadığını göstermek istiyoruz. DOSEV olarak bizler bu turizmi köylerimize kadar çekmek için birçok alanda çalışma yaptık” diye konuştu. Uluslararası Doğa Sporlarının yeni sayısında Denizli’den 80 yürüyüş yolunun yayımlanması için karar alındığını bildiren Şıracı, şunları söyledi: “Honaz Dağı, Nikfer, Acıgöl, Karcı Dağı gibi Denizli’de bulunan 80 doğa yürüyüş yolu, 12. Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatlarının dergisinde yayımlanacak. 12. Doğa ve Halk Sporları Olimpiyatları’na DOSEV olarak katılarak orada Denizli’ye ait ürünleri ve mekanları tanıtacağız.”

Yorumlar

Osman Ünlü   -  Bağlantı 9 Temmuz 2012, 13:31

Dosev derneğine tebrik ediyorum. Denizli doğasıylada güzel bir yer. Bilmeyenler gelsin görsün.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı