REKLAMI GEÇ

Gençlik Laodikya’da buluştu

Gençlik Laodikya’da buluştu

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin destek verdiği Aphrodisias-Laodikeia 5. Uluslararası Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2009 Pazartesi, 18:39

Festival için Laodikeia Antik Kenti’nde görkemli bir açılış töreni düzenlendi. Açılışa, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Tezel, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Turgay Kıran, çok sayıda protokol üyeleri, öğrenciler ve 8 değişik ülkeden gelen 15 genç katıldı.
Romanya, Güney Kore, Polonya, Letonya, Çin, Gürcistan, Bulgaristan, KKTC ve Türkiye’den katılan gençler, festival kapsamında Laodikeia Antik Kenti’ni gezerek kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Celal Şimşek’den bilgi aldı. Ardından misafirlere kokteyl düzenlendi. Denizli Vali Yardımcısı İsmail Tezel bir konuşma yaparak festivalin açılışıyla ülke ve tarihi zenginliklerin tanıtımı açısından güzel bir başlangıç yapıldığını söyledi. Denizli Belediyesi’nin ilk günü organize ederek jest yaptığını kaydeden vali yardımcısı Tezel, ‘Belediye başkanımız büyük bir jest yaptı. Buradaki açılış onların eseridir. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Valilik olarak ulusumuzun, kültürümüzün tanıtımına katkı koyabildiysek bizlere de ne mutlu. Festivaller birlik beraberliğimizi artırmak, ulusumuzun güzel kültürünü tanıtmak için yapılıyor. İnşallah 8 ülkeden bu gençlere en iyi şekilde ülkemizi anlatırız, ve onlarda en iyi şekilde kendi ülkelerinde bu güzelliği arkadaşlarına aktarır’ dedi.

Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar da, Laodikeia Antik Kenti’nin Denizli’nin hemen yanında geçmişle geleceğin bütünleşmesi açısından önemine işaret ederek, ‘Bunun için antik kentin canlanması adına üniversitemizle birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz, Laodikeia’nın dünya mirası arasında yer almasıdır. Bu festival için de güzel bir mekan olduğunu düşünüyorum. Denizli Belediyesi olarak festivalin açılışında ev sahipliğini üstlendik. Festivale katkısı olan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ardıç ise bu yılki festivalimizde öğrencilerimizin dostluklarını daha üst seviyeye taşıyacaklarına, bu topraklardaki kültürü tanıyıp tanıtacaklarına inandığını kaydetti. Komite Başkanı Kıran, kendisini bu antik kentte bir kral gibi hissettiğini ifade ederek, ‘Bu kadar muhteşem ortamda güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hale gelen festivalimizi, 300-500 üncüsünü yapmak için çalışacağız. Bu güzelliği dünya görmelidir’ dedi.
Daha sonra farklı ülkelerden gelen gençler Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nın düzenlediği gecede doyasıya eğlendi. Saatlerce dans edip oynayan ve gönüllerince eğlenen gençler, birliktelikleriyle festivalin başarıya ulaştığını gösterdi. Bu arada komite başkanı Kıran ve vali yardımcısı Tezel de gençlerin bu eğlencesini paylaştı. Kıran ve Tezel, müziğin ritmine kendilerini bırakarak gençlerle doyasıya eğlendi. Festival, 6 Ağustos’a kadar devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı