REKLAMI GEÇ

HAYIRSEVER İŞADAMI OYUN ÖNCESİ SALONU TERKETTİ

HAYIRSEVER İŞADAMI OYUN ÖNCESİ SALONU TERKETTİ

Denizli Devlet Tiyatrosu, sahnesini dün gerçekleştirilen gala gösterisiyle açtı. Bu önemli kültür merkezi için 1 milyon 250 bin TL yardımda bulunan hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu, yapılan konuşmalarda kendisine teşekkür bile edilmeyince, ailesiyle birlikte salonu terk etti.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2011 Cuma, 12:03

Denizli’nin tanınmış ailelerinden Aslı Tekstil Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, geçtiğimiz sene Mayıs ayında Pamukkale Üniversitesi Sanat Merkezi’nin yapımı için 1 milyon 250 bin lira bağışladı. Dönemin rektörü Prof. Dr. Necdet Ardıç, protokol töreninde sanat merkezinin tefrişatını üstlenen hayırsever işadamının ismini sanat merkezine vereceklerini açıkladı. Hayırseverin isminin yapılacak sanat merkezine verileceği basın önünde imzalanan protokole de eklendi. Kasapoğlu, yapılan protokolle kentte şu ana kadar külütür-sanat alanına en yüksek maddi desteği sağlayan hayırsever oldu.

DEVLET TİYATROLARI TALİP OLDU
Yapımı yaklaşık bir yılda tamamlanan 550 kişi kapasiteli sanat merkezinin sahne ve akustik yapısının uluslar arası standartlara uygun olması nedeniyle yeni kurulan Denizli Devlet Tiyatrosu, oyunlarını burada sergilemek için rektörlüğe başvurdu. Rektörlük talebe olumlu yanıt verdi. Sanat Merkezinin açılışının Denizli Devlet Tiyatrosu’nun kentteki ilk oyunla gerçekleştirilmesine karar verildi.

AÇILIŞ TÖRENİNDE SALONU TERKETTİ
Merkezin açılışı Denizli Devlet tiyatrolarının “Kantocu” isimli müzikaliyle dün akşam gerçekleştirildi. Bu önemli akşama ise damgasını Hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu ve ailesinin, protokol konuşmalarının ardından salonu terk etmesi vurdu. Kasapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in konuşmalarını dinledi. Konuşmalarda adından tek kelime ile bile bahsedilmemesi üzerine hayırsever ve ailesi salonu terk etti.

PROTOKOLÜN TEŞEKKÜR ETMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Açılış töreni için Denizli’ye gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Kasapoğlu’nu cebinden arayıp, “Bu sanat merkezi biz sanatçılar için çok önemli. Yaptığınız desteğin bizim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. O yüzden biz devlet tiyatroları olarak oyun sonunda size teşekkür etmek istiyoruz” diyerek geri dönmesi ricasında bulundu, ancak Kasapoğlu kabul etmedi. Yakınları hayırseverin, Kasapoğlu’nu Genel Müdür Bilgin’in ardından arayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağcı’ya da ateş püskürdüğünü belirtti. Rektöre, “Bir teşekkürü bile çok mu gördünüz?” diye çıkıştığı söylenen Kasapoğlu, yapılanın kendisi için affedilemez olduğunu dile getirip telefonu kapattı.

OYUN SONUNDA TEŞEKKÜR ETTİLER
Kantocu isimli müzikalin ardından PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, sahneye çıkarak, salonun yapımına destek olan Hasan Kasapoğlu’na minnet borçlu olduklarını söyledi.

AİLE SORUN ESKİYE DAYANIYOR
Kasapoğlu Ailesi, hayırsever işadamının tepkisinin altında, kendisine teşekkür edilmemesinden daha ziyade bir süredir PAÜ yönetimine karşı yaşadığı kırgınlığın yattığını söyledi. Ailenin iddiasına göre Kasapoğlu, ilk olarak üniversitenin yeni akademik yılı açılış törenine davet edilmemesine gücendi. İkinci ve en önemli şoku da isminin binaya verilmeyeceğini öğrenince yaşadı. Rektör Bağcı Kasapoğlu’nu bir süre önce arayıp ismini bina girişindeki dev taka değil, gösteri salonunun kapısındaki tabelaya yazmak istediklerini söyledi. Kasapoğlu, rektöre alınan kararı uygun bulmadığını söyleyip tepki gösterdi.

AÇILIŞA KATILMASI KONUSUNDA ZOR İKNA EDİLMİŞTİ
Kasapoğlu ailesine göre hayırsever işadamı üçüncü şoku ise açılış töreni için bastırılan davetiyeyle yaşadı. Hayırseverin ismi davetiyeye de konmamış, açılışı yapılacak merkez için “Pamukkale Üniversitesi Kültür Merkezi” ibaresi kullanılmıştı. Bunun üzerine açılışa katılmama kararı alan Kasapoğlu, kendisini arayıp özür dileyen Rektör Bağcı’nın “Biz size minnetimizi açılış töreninde göstereceğiz. Böylesine bir merkezin açılış törenine katılmamanız bizi üzer” ricası üzerine açılış törenine katıldı. Kasapoğlu Ailesi’ne göre hayırsever için bardağı taşıran son damla protokolün hiçbirinin konuşmalarında Hasan Kasapoğlu’na teşekkür etme ihtiyacı hissetmemesi oldu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK
Hasan Kasapoğlu, yaşanılan olayla ilgili gün içinde bir basın açıklaması yapmayı düşünüyor. Bu bilgi Kasapoğlu ailesi tarafından duyuruldu. Konu hakkında gazetecilerle telefonda görüşmeyi reddeden Kasapoğlu’nun bir basın açıklamasıyla tepkisini dile getireceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı