REKLAMI GEÇ

“KAÇAK TUR VE SAHTE SEYAHAT ACENTELERİNE İTİBAR ETMEYİN”

“KAÇAK TUR VE SAHTE SEYAHAT ACENTELERİNE İTİBAR ETMEYİN”

Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, son günlerde, dernek, vakıf ve odaların kaçak tur düzenledikleri ve bu turların, seyahat acentesi işletme belgesi olmayan firmalara veya kişilere yaptırıldığının belirlendiğini belirterek, vatandaşlardan bu tür turlara itibar etmemelerini istedi.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2011 Salı, 14:43

Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, son günlerde, bazı kişi dernek, vakıf ve oda gibi kuruluşların kaçak tur düzenlediğine ve bu turların seyahat acentesi işletme belgesi olmayan firmalara veya kişilere yaptırıldığına dair şikayetler aldıklarını bildirdi. Oda, dernek ve vakıf gibi kuruluşların, yasalar gereği, kendi kayıtlı üyelerine, tüzüğünde mevcut konularda hizmet verebileceklerini ve acentecilik faaliyetlerinde bulunamayacaklarını hatırlatan Korkmaz, bu tür turlarda yaşanabilecek tehlikeye dikkat çekti. Korkmaz, “ Yetkisiz kişi ve kuruluşların yaptıkları bu tür kaçak faaliyetlerde vatandaşlarımız modeli düşük araçlarla, sigortasız olarak tura katıldığından her türlü tehlikeye, mağduriyete uğramakta ve haksız rekabete neden olmaktadır. Dolaysıyla yasal olarak faaliyetlerini sürdüren ve turizmimizin omurgasını oluşturan seyahat acenteleri de zor durumda bırakılarak ülkemiz turizmi olumsuz yönde etkilenmektedir” dedi.

Seyahat acenteciliği faaliyeti yapılabilmesi için 1618 sayılı kanun doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘seyahat acentesi işletme belgesi’ alınması gerektiğini hatırlatan Korkmaz, “Bu nedenle, büyük bir hızla gelişmekte olan ve ekonomimizin büyük bir kısmını üzerinde taşıyan turizmimizin olumsuz yönde etkilenmemesi için; Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan Seyahat Acentesi İşletme Belgesi almadan seyahat acenteciliği faaliyetinde bulunan yetkisiz kişi ve kuruluşlar, 1618 sayılı yasanın 29.maddesi doğrultusunda faaliyetten men edilecek, 30. maddesi gereğince de ilgili mahkemelerde kovuşturma açılarak üç aydan altı aya kadar hapis ve para cezasına çarptırılacaktır.Halkımızın mağdur olmaması,ülke turizmimizin zarar görmemesi ve olumsuz yönde etkilenmemesi için yetkisiz kişi, dernek ve odaların tertipleyeceği bu tür organizasyonlara (gezi ve turlara) rağbet etmemeleri yasa ve menfaatleri gereğidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı