REKLAMI GEÇ

KISIK KANYONU’NA YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR

KISIK KANYONU’NA YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR

Çal ilçesinde bulunan Kısık Kanyonu, turizme kazandırılıyor. Eylül ayında başlatılan ‘Kısık Kanyonu Yürüyüş Yolu’, projesi kapsamında ilk etapta kanyon içerisine 300 metre uzunluğunda yürüyüş yolu yapılıyor.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2010 Perşembe, 19:39

Ay sonunda ilk etabı tamamlanacak olan proje 800 metre gidiş, 800 metre dönüş olarak 2012 yılı sonuna kadar bitirilecek. Kanyona yapılacak asma köprü ile toplam yürüyüş alana bin 650 metreye çıkartılacak.

Kanyonda oltayla amatör balıkçılık, rafting, kaya tırmanışları da yapılabilecek. Kanyonun Denizli turizme kazandırılması için Turizm Bakanlığı ve il özel idaresinin birlikte çalıştığını belirten İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Duman, 350 bin liraya mal olacak projenin tamamı için bakanlıktan 100 bin lira gönderildiğini kalan paranın özel idare bütçesinden verileceğini söyledi.

Kısık Kanyonunun turizme kazandırılmasıyla Pamukkale si ile Denizli’de, kırmızı suyu ile ünlü Karahayıt’ının yanı sıra Laodikya, Hierapolis, Tabea, Tripolis gibi antik kentleriyle inanç turizminin, Kaklık ve Keloğlan mağaralarıyla, mağara turizminin geliştiğini dile getiren Mehmet Duman, “Kısık Kanyonumuzda doğa turizmimizin hareketlenmesine sebep olacak. Kanyon içerisinde başlayarak Bekilli ilçesine kadar uzanan rafting yapmaya çok uygun parkurumuzda var. Bu alanda rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’da rafting yapmıştı. Kanyonun 200 metreyi geçen sarp kayalıkları da tırmanış yapmak isteyenleri ağırlayacak. Kanyon içinden geçen Büyük Menderes’te bol olarak sazan ve alabalık bulunuyor. Burası amatör olta balıkçılarına da hizmet verecek. Kanyonun kayalık bölümlerinde bulunan mağaralar ile adrenalin arayanların en uğrak yeri olacak. Kanyon yürüyüş yolu inşaat çalışmasından sonra ışıklandırılacak. Kanyon 24 saat boyunca yaşayan ve turizme açık bir yer olacak” dedi.

Saklıkent’ten daha güzel
Kısık Kanyonu’nun Fethiye’de, bulunan Saklıkent’teki yürüyüş yolundan daha uzun ve daha güzel olacağını ileri süren Çal İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Duman, “Kısık Kanyonu Ege Bölgesinin en güzel kanyonu, kanyon içinden geçen Büyük Menderes, Çivril ilçemizden geliyor. Çal ilçemiz yetiştirdiği üzümleri ve şarabı ile ünlü. Ekonomisi de tarıma ve hayvancılığa dayalı. Bu bölgenin turizme kazandırılması ilçemize ayrı bir hareketlenme getirecek. Kanyonda yürüyüş yollarının olması bu güzelliği yerli ve yabancı turistlerin görmesi en büyük hayalimizdi. Hayalimiz gerçeğe dönüşüyor. Uzunluğu, coğrafi yapısı ve görsel güzelliği ile kanyonumuz ve yürüyüş yolumuz bölgemizin en çok turist ağırlayan yeri olacak. İlçe ekonomimizde kanyonumuzun sayesinde canlanacak. İlçemizin ve ilimizin tanıtımına kanyonumuz destek verecek. Kanyonda yürüyüş yolu inşaatımızda sona geldik. Kanyondaki çalışmayla birlikte, Çal’dan kanyona ulaşımı sağlayan yaklaşık 1,5 kilometrelik kanal yolunun da düzeltilmesi ve asfaltlanması gerekiyor. Havaların düzelmesiyle bu çalışmalarında başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı