REKLAMI GEÇ

KORKMAZ “TURİZM’İN GELİŞMESİ İÇİN KALİFİYE ELEMANA İHTİYAÇ VAR”

KORKMAZ “TURİZM’İN GELİŞMESİ İÇİN KALİFİYE ELEMANA İHTİYAÇ VAR”

560 saatlik Profesyonel Turist Rehberliği Kursu’nun ilk dersi yapıldı. 127 kursiyerin katıldığı kursun açılışında söz alan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, turizmin daha da geliştirilmesi için kalifiye elemanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 30 Kasım 2010 Salı, 17:33

Denizli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen dersin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, ”Denizli’de Çince, Portekizce, Hollandaca, Japonca, İtalyanca, İspanyolca, Korece, Urduca, Rusça, Arapça olmak üzere toplam 10 ayrı dilde 127 kursiyer eğitim alacak. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz dersin devamında turizm anlamında birçok bilgiyle sizleri donatacağız. Amacımız ülke turizmini daha ilerilere götürebilmek. Biz sizleri turizmin kalifiye neferleri olarak görüyoruz. Turizmin daha da geliştirilmesi için kalifiye elemanlara ihtiyaç var” dedi.

Türkiye’de Bursa ve Sivas’la birlikte üç ilde gerçekleştirilecek profesyonel turist rehberliği kursunda kursiyerlere Genel Turizm Bilgisi ve Mevzuatı, Turist Rehberliği Meslek Dersi, Türkiye’nin Turizm Coğrafyası ve Turizm Tanıtımı, Genel Türk Tarihi, Arkeoloji, Mitoloji, Sanat Tarihi, Dinler Tarihi, Sosyoloji, Edebiyat, Genel Sağlık Bilgisi ve İlk yardım, Sosyal Davranışlar ve İletişim ile Anadolu Medeniyetleri Tarihi gibi 13 ayrı konuda derslerin verileceğini bildiren Korkmaz, ”9 Nisan 2011’de bitirilmesi planlanan Kurs programındaki 560 saatlik teorik derslerin bitiminde, zorunlu 36 günlük yurt içi uygulama gezisi yapılacak. Sınavlarda başarılı olan adaylar Profesyonel Turist Rehberliği yapma hakkına sahip olacak. Ülkemizdeki aktif 8 bin 530 rehber sayısına yeni taze kan olarak yeni rehberler katılacak. İlimiz ve ülkemiz turizminin hak ettiği payı alma yolunda önemli bir adım daha atılmış olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı