REKLAMI GEÇ

MALEZYALI BAKAN LAODİKEA’YA MEST OLDU

MALEZYALI BAKAN LAODİKEA’YA MEST OLDU

Malezya Turizm Bakanı Dato’Srı Dr. Ng Yen Yen, resmi olmayan ziyaretle Dünya Kültür Mirası İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin yer aldığı Laodikya Antik Kentini gezdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2011 Pazartesi, 17:48

Bakan Ng Yen Yen, Denizli’ye resmi olmayan turizm amaçlı bir gezi düzenledi. Gezide, Bakan Ng Yen Yen ve beraberindeki heyet, kentin tarihi ve turistlik mekanlarını gezerek yetkilerden bilgi aldı.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bakan Ng Yen Yen’in İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin yer aldığı Laodikya Antik Kenti gezisine eşlik ederek bilgilendirdi. Bakan ve beraberindekiler, kazı çalışmalarının yer aldığı bölgelerden, kilisenin bulunduğu alanı, 2 antik tiyatro ve hipodromun bulunduğu alanını gezdi. Bakan, antik kentin tamamının Türkiye’deki tüm arkeologların 500 yıl sürecek kazı çalışmasıyla ayağa kaldırılacağı öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Malezya Turizm Bakanı Ng Yen Yen, ziyaret sonrası bir değerlendirme yaptı. Dünyanın böyle büyük bir antik kenti görmesi için kazı yapan ve emniyetini sağlayan Türk Hükümetine ve yereldeki Denizli Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Bakan Ng Yen Yen, şunları ifade etti:
‘Türkiye ve Denizli tarih açısından çok şanslıdır. Birçok uygarlıkların burada yerleşmesi ve gelişmesine ev sahipliği yapmıştır. Türk hükümeti ve Denizli Belediyesi’ni kutluyorum. Bu mirasın değerini anlayıp dikkatli şekilde koruması, kazı yapması ve mirasın gelecek kuşaklara kazandırılması için çaba harcıyorlar. Bu dünya için önemlidir. Önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Laodikya dünya turizmi için zengin bir eser olacaktır. Önemli bir çalışmadır. Bunu her hükümet ve her belediye gerçekleştiremez. Masraflı ve bir o kadarda meşakkatli bir iştir. Ülkemdeki insanları teşvik edeceğim ve bilgilendireceğim. Böyle bir zenginliği gezmeleri açısından elimden geleni yapacağım. Biz, tarihi çok genç bir ülkeyiz. Bizde binlerce yıllık tarih konuşulmaz sadece bitki örtüsü ve doğa konuşulur, oysa burada tarih konuşuluyor uygarlıklar konuşuluyor. Biz tarih açısından genç bir ülkeyiz ama burası dünya kültürlerinin birleştiği tarihi geçmişi zengin bir kenttir. Ortak değerlerimizde var. Sizler buranın tarihini öğrenmeye geliyorsunuz bizlerde sizleri Malezya’ya davet ediyoruz. Bitki örtüsü ve doğayı görmenizi istiyoruz.’
Bakan Ng. Yen Yen, Malezya’nın turizm alanında büyük fuarlara ev sahipliği yaptığını kaydederek Denizli’nin yöneticilerini ve önde gelenlerini bu fuarda görmek istediklerini sözlerine ekledi.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, Laodikya ve Efes Bölgesinin birlikte antik kentlerin beşiğini oluşturduğuna dikkat çekerek, ‘Bu bölge, İtalya’dan daha fazla antik kentlere ve kültürel mirasa sahip bölgedir. Gelen misafirlerimizi hem aydınlatıyoruz hem gezdiriyoruz. Kazılar yapıldıkça tüm dünyadan ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Dünyanın dört köşesinden misafirlerimizi hem dini hem kültür turizmi açısından kentimize bekliyoruz. Ülkemizi ve Denizli’mizi ziyaret ettikleri için Malezya Turizm Bakanı’na ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah tüm misafirperverliğimizi göstermişizdir’ dedi.

Malezya Turizm Bakanı Dato’Srı Dr. Ng Yen Yen ve beraberindekilerin ziyaret sonrası İzmir ve ardından İstanbul’a gideceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı