REKLAMI GEÇ

“MENFAATÇİLERE DESTEK OLMAYIN, ZARARLI ÇIKARSINIZ”

“MENFAATÇİLERE DESTEK OLMAYIN, ZARARLI ÇIKARSINIZ”

Kentin turizm alanında ilerlemesi için yapılan çalışmalar düzenlenen toplantıyla değerlendirildi. Otel yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Erkmen, Karahayıt’ta yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi için turizmcileri uyardı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2011 Perşembe, 18:14

Turizmde marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Denizli’de “Sürdürülebilir Turizm” konusu, Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) iş birliği ile Vali Yavuz Erkmen’in başkanlığında Spa Hotel Colossae Thermal Otelde yapıldı. Toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ve turizmciler katıldı.

DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, derneği üye 60 işletmecinin bulunduğunu söyleyerek, derneğin dernek çalışmalarında Denizli’nin turizm sektöründe adının daha fazla duyurulması için çalışma yapacaklarını söyleyerek, ülkemizde önemli bir turizm topluluğu olan Türkiye Otelciler Federasyonuna (TÜROFED) üye olmak için çalışma başlattıklarını, üye olunması halinde bunun ilimiz turizmine büyük katkı da bulunulacağını söyledi. Pamukkale’nin Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Karakan, Vali Yavuz Erkmen’in Denizli turizminin gelişmesi için çok büyük katkı verdiğini vurgulayarak Vali Erkmen’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Vali Yavuz Erkmen ise, Denizli turizm potansiyelinin büyük olduğunu, ekonomik kriz zamanında düşüş yaşansa da, geride kalan dönemde 2 Milyonun üzerinde turistin ilimize geldiğini söyledi. Bunun yeterli olmadığını vurgulayan Vali Erkmen, turist sayısının daha üst seviyelere çıkarılarak gelirden de pay alınmasının önemli olduğunu ifade etti. DENTUROD’un öneminin burada ortaya çıktığını belirten Vali Yavuz Erkmen, bundan sonraki dönemde daha canlı bir şekilde yola devam etmeyi planladıklarını söyledi.

İlimize gelen turist sayısının büyük kısmının Antalya ve diğer illere gelen turistlerden oluştuğunu ve bu turistlerin de bir gece konakladıktan sonra ilimizden ayrıldığına dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, konaklama süresinin uzatılması için bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Turistlerin konaklama sürelerinin uzatılması için başta sağlık turizmi olmak üzere, yerel seyahat acenteleri ile bağlantı kurularak turistlerin ilimizde Pamukkale’nin yanı sıra mağara ve diğer turizm alanlarında programlar düzenlenerek sürenin uzatılabileceğini vurgulayan Vali Erkmen, Karahayıt Beldesinin termal kasaba anlamında çevre düzenlemesinin devam ettiğini ve bu bölgenin termal kasaba anlamında cazip bir merkez olacağını belirtti ve turizmcileri yapılacak olan çalışmalar konusunda uyardı.

Karahayıt’ta yapılacak olan çalışmalarda bölgenin turizm ve yapılaşma konusunda yeniden düzenlenmesi için bir dönüşüm projesi yapılacağını ve bazı işletmecilerin menfaatleri açısından karşı çıkacağını belirten Vali Erkmen; “ Denizli’nin turizmde marka olması için bazı çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunun içinde öncelik Karahayıt Beldesinde yapacağımız olan dönüşüm projesidir. Burada yapılacak olan yıkımlarda bazı işletmeciler menfaatleri açısından bu duruma karşı çıkacaklardır. Bunu konuda sizlerin birlik olması gerekiyor. Arkadaşınız olduğu için bu kişileri savunmayın ve bundan bölgenin olduğu kadar sizlerinde zararlı çıkacağını belirtirim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı