REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’DE YATAK SAYISI 18 BİNE ÇIKACAK

PAMUKKALE’DE YATAK SAYISI 18 BİNE ÇIKACAK

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı ve Pamukkale Colossea Otel Genel Müdürü Şeref Karakan, Türkiye turizminde Pamukkale’nin ayrı bir yere sahip olduğunu, yeni yatırımlarla birlikte Karahayıt Beldesi’nde yatak sayısının 18 bine çıkacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2010 Çarşamba, 17:43

DENTUROD Yönetim Kurulu, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz’la birlikte Colossea Otel’de, “2010 Yılı Denizli Turizminin Genel Değerlendirmesi ve Denizli Turizmi ve Geleceği” konulu bir toplantı yaptı.

PAMUKKALESİZ OLMAZ
Toplantıda eski DENTUROD Başkanı Faik Pişkin, görevini Karakan’a teslim etti. Turizm çalışmalarını değerlendiren Şeref Karakan, derneklerine üye 57 otel bulunduğunun belirterek, “Bunların 52’si, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme ve yatırım belgesine sahip. İki sağlık, üç tane de belediye belgeli otelimiz var. Üye sayımızı arttırmaya, Denizli turizmini Türkiye’nin her yerinde ve dünyada duyurmaya çalışacağız.” dedi. DENTUROD’u Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)’na üye yapmak için olağanüstü genel kurul düzenleyeceklerini belirten Karakan, “TÜROFED güçlü bir kuruluş, onun içinde yer alıp imkânlarından yaralanmaya çalışacağız. Türkiye’de turizm denince İstanbul, Denizli Pamukkale ve Nevşehir Kapadokya akla geliyor. Bu üç yer olmasa, turizm bu kadar anılmaz. Özellikle Pamukkale ve Kapadokya, turizmde vazgeçilmez unsurlarındandır”diye konuştu.

PAMUKKALE TURİZM İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR
Denizli turizminin her geçen yıl daha iyi noktalara ilerlediğini ifade eden DENTUROD Başkanı Karakan, “Gölemezli Bölgesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın termal turizm merkezi ilan ettiği yerler var. Sevindirici, güzel haberler alıyoruz. Uluslararası zincir otellerin geleceğini duyuyoruz. Bu, Denizli turizminin ne kadar iyi olduğunu ve geleceğinin neler vaat ettiğini gösteriyor. Pamukkale, Türkiye turizminde vazgeçilmez destinasyon bölgelerinden biridir. Bu şehre 1996 yılında geldiğimde 4 bin yatak vardı, bugün 14 binlerden bahsediliyor; 2013 yılına kadar da 18 bine ulaşacağına inanıyorum.” dedi.

KENT MERKEZİNE DE UĞRAYACAKLAR
Denizli’de turizmin bağlı olduğu hizmet sektöründe 2 bin 600 kişi çalıştığını kaydeden Şeref Karakan, “Rezervasyonlarımızın yüzde 90’ı dolu. Turist sayısı her geçen yıl artıyor. Pamukkale’ye gelen turistlerin kaldığı Karahayıt’a özellikle Avruplı, Japon ve Çinli turistler ilgi gösteriyor. Geçen yıl Suriye’de fuara katıldık, oradan da turistler gelmeye başladı.” ifadelerini kullandı. Karakan, Pamukkale’ye gelen turistlerin Denizli şehir merkezine de uğraması için yapılacak projelerde yer alabileceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından DENTUROD Başkanı Karakan, eski Başkan Pişkin’e, derneklerine yaptıkları katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı