REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’NİN LOKOMOTİFİ ANTİK HAVUZ

PAMUKKALE’NİN LOKOMOTİFİ ANTİK HAVUZ

Beyaz cennet Pamukkale’de inci gibi travertenlerin yanında turistlerin gözdesi olan Antik Havuz, yoğun ziyaretçisi ile Pamukkale’nin yükünü çekiyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2011 Salı, 15:09

Pamukkale’de bulunan M.S 692 yılında depremle oluşan Roma’nın hediyesi, cazibe merkezi Cleopatra havuzu yüz güldürdü.

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, ana rahmi sıcaklığında 36 derecelik havuza turistlerin akın ettiğini söyleyerek, “Havuz, kalp damar hastalıkları ve romatizma gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Cleopatra’nın güzellik havuzu olarak da bilinir. Burada herkes şifa buluyor ” diye konuştu.

NASIL OLUŞTU?
Antik havuz M.S. VII. yüzyılda oluşan bir deprem sonucu meydana gelmiş. Sütunlu caddenin yanında yer alan sivil agoraya ait ion düzeninde yapılmış olan yapının deprem sonucunda oluşan kırık içerisindeki havuza yıkılması sonucu böyle bir yapı oluşmuş. Pamukkale’nin en önemli simgelerinden biri olan Antik Havuza ilginin bu denli fazla olmasının bir çok nedeni var. Özellikle sağlığa faydalı olan suyu ile dünyanın sayılı havuzlarından biri olarak kabul ediliyor.

BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR
Yılda binlerce kişinin yüzdüğü bu havuz, birçok hastalığa da iyi geliyor. Antik Havuz, suyun sıcaklığı nedeni ile rahatlatıcı bir etkiye sahip olmasının yanı sıra, birçok hastalığın tedavisi konusunda da etkili. Bu konuda yapılan araştırmalara göre Antik Havuzun suyu, kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de spazmlı midelere çok iyi gelmekte. Bu da Roma Dönemi’nden itibaren Antik Havuzun etrafında sürekli olarak sağlık merkezlerinin kurulmasının nedenini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

ŞİMDİDEN 200 BİN KİŞİ GELDİ
2010 yılında havuza girenlerin sayısı 350 bine yaklaştı, 7 milyon TL gelir elde edildi. 2011 yılının ilk6 aylık döneminde ise Antik Havuza gelen turist sayısı şimdiden 200 bine yaklaştı. Gelir ise 4 milyon TL.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı