REKLAMI GEÇ

“Süleymanlı Gölü turizme açılacak”

“Süleymanlı Gölü turizme açılacak”

Vali Yavuz Erkmen, Buldan’daki Süleymanlı Gölü’nün sazlıklardan arındırılması ve gölün turizme açılması için talimat verdi.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2009 Perşembe, 17:51

Vali Yavuz Erkmen, Buldan İlçesinde devam eden restorasyon çalışmalarını inceleyerek, Süleymanlı, Kovanoluk ve Yayla Köyleri’nde vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

İnceleme gezisine Vali Yavuz Erkmen, Mülkiye Başmüfettişi Sadık Altınkaynak, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Buldan İl Genel Meclis Üyesi Hacip Özcan katıldı.

Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, ilk olarak Buldan’da restorasyonu devam eden Buldan eski hükümet konağı ve eski cezaevindeki çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi’ni de ziyaret eden Vali Erkmen, daha önce restorasyonu yapılan Evliyazadeler Konağı’nı da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Süleymanlı Köyü’ne giden Vali Yavuz Erkmen, burada Süleymanlı Gölü’nde incelemelerde bulundu. Vali Yavuz Erkmen, gölün sazlıklardan arındırılması için gerekli projelerin üretilmesi, gölün ve çevresinin çevre kirliliğine karşı korunması ve gölün turizme açılması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi. Daha sonra köy merkezine geçerek, vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen, köylülerin sorunlarını dinledi.

Vali Erkmen, daha sonra Kovanoluk Köyü’ne geçerek burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Köy halkıyla sohbet eden Vali Erkmen, Yayla Köyü sınırları içinde bulunan suni göletten Kovanoluk Köyü tarım arazilerinin sulanması ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Son olarak Yayla Köyü’nü ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen, Elmalı Mevkii’ndeki suni gölette incelemelerde bulundu. Suni göletten, Yayla Köyü ve çevre köylerin tarım arazilerinin sulama projelerinin hazırlanması için talimat veren Vali Erkmen, köylülerin ürünlerini toptancılara satmak için pazaryeri olarak kullandıkları bölgenin aydınlatmasının yapılması için de çalışma yapılmasını istedi. Vali Erkmen ayrıca Yayla köyü ile Yeniçam Köyü arasındaki 4 kilometrelik yol için gerekli çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağı müjdesini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı