REKLAMI GEÇ

TARİHİ ABDİLOĞLU EVİ RESTORE EDİLDİ

TARİHİ ABDİLOĞLU EVİ RESTORE EDİLDİ

Eski Denizli evlerinin güzel bir örneği olan ve 2006 yılında kamulaştırılan Atalar mahallesindeki tarihi Abdiloğlu Evi, Denizli İl Özel İdaresi tarafından 255 bin TL’lik harcamayla restore ettirildi. Vali Erkmen tarihi evde inceleme yaptı.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2011 Cuma, 15:37

Vali Yavuz Erkmen, restorasyonu tamamlanan ve 1 Eylül 2011 tarihine kadar da çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tamamlanacak olan Abdiloğlu Evi’nde incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, incelemeler sırasında Vali Erkmen’e yapılan restorasyon çalışmaları ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi verdi.

430 metrekarelik arsa üzerinde bulunan tarihi ev 100 metrekarelik zemin üzerine oturuyor ve iki kattan oluşuyor. Ahşap yapılı evin restorasyonu Temmuz 2010’da başladı ve 2011 yılının başında tamamlandı. Orjinaline bağlı kalınarak restore edilen ev, 2002 yılında Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca da tescillenmiş durumda. Eylül ayında hizmete girmesi hedeflenen evin Kültür Merkezi olarak değerlendirilmesi düşünülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı