REKLAMI GEÇ

TARİHİ KERVANSARAY TURİZMİN HİZMETİNDE

TARİHİ KERVANSARAY TURİZMİN HİZMETİNDE

Kentte Anadolu Selçuklu Devleti’nden kalma son eser olan ve restorasyonu Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Akhan Kervansarayı’nın işletmesini üstlenen Aslan turizm, tarihi kervansarayda 760 yıl öncesini canlandıracak.

/ DENİZLİHABER / 12 Kasım 2011 Cumartesi, 18:37

Kente 7 kilometre uzaklıktaki Akkale Mahallesi’nde bulunan, Selçuklu döneminde Laodik Emiri Seyfettin Karasungur tarafından yaptırılan kapalı kısmı 1253, avlusu 1254 yılında tamamlanan, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 770 bin lira harcanarak restorasyonu bu yıl tamamlanan Akhan Kervansarayı’nın işletmesi ihaleyle verildi. Koruma kurulu kararı gereği lokanta ve hediyelik eşya satış yeri olarak kiraya verilen Akhan Kervansarayı’nın işletmesini alan Aylan Turizm, kervansarayda 760 yıl önceki yaşamı hayata geçirmeyi planlıyor.
Kare bir avlu ve derinlemesine dikdörtgen holden oluşan, 1100 metrekare alana oturan kervansarayda temizlik çalışmalarını tamamladıklarını, ruhsat için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurduklarını belirten Aslan Turizm Yönetim Kurulu üyesi Aydın Aslan, kervansarayda Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceklerini söyledi. Kervansarayın avlusunda 760 yıl öncesi Selçuklu Dönemi’ni canlandırmayı planladıklarını belirten Aslan, “Kervansarayın lokanta bölümünde turistler yemek yiyebilecek. Avlusunda ise 760 yıl öncesini gelen turistlere yaşatacağız. Burada dönemin kıyafetleri içinde çalışanlar ipek kumaşlar, dönemi yansıtan takı, ziynet ve süs eşyaları, halılar satacak, şerbet ve limonata ikram edecek. Kervansarayı ziyaret edenler kervansarayın hizmet verdiği dönemin havasını soluyacak” diye konuştu.
Aslan, turizm işletme ruhsatının alınmasıyla birlikte çevre düzenlemesini de yaparak tarihi kervansarayı birkaç ay içinde işletmeye açarak turizmin hizmetine sunacaklarını belirtti.

Yorumlar

smi   -  Bağlantı 24 Aralık 2012, 07:59

iiiiyyyiiii

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı