REKLAMI GEÇ

Termal turizm yatırımına davet

Termal turizm yatırımına davet

Vali Erkmen, Denizli Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Akköy İlçesi Çeşmebaşı Köyü Ömerölen ve Sarı Mustafa Yıkığı Mevkii’nde bulunan, 5 adet parselin, turizm amaçlı yatırım yapmak isteyen girişimcilere açıldığını hatırlatarak, turizmcileri Denizli’ye yatırıma davet etti.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2009 Cumartesi, 17:08

Vali Yavuz Erkmen, turizmcileri Denizli’ye yatırıma davet etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan toplam 48 adet taşınmazı, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ettiğini, bunların içinde Denizli Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Akköy İlçesi Çeşmebaşı Köyü Ömerölen ve Sarı Mustafa Yıkığı Mevkii’nde bulunan, 5 adet parselin de bulunduğunu hatırlatan Vali Erkmen, yatırımcılara yaptığı çağrıda, Denizli’de 12 ay turizmin var olduğunu söyledi.

“12 AY TURİZM YAPILABİLİR”
Artık, 12 aylık zamana yayılan termal turizmin önem kazandığını vurgulayan Vali Erkmen, “
Denizli’de bulunan jeotermal kaynak potansiyeli ile beraber doğal, kültürel, tarihi değerlerin ve sosyo-ekonomik kaynakların sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde, koruma-kullanma dengesi gözetilerek, turizme yönlendirilmesine yönelik kararların getirilmesiyle termal turizm ve termal turizmle bütünleyecek alternatif turizm türlerine yönelik yeni yatırımlar oluşacaktır. Termal turizmin 12 ay turizm yapma, yüksek istihdam oluşturma, tesislerde yüksek doluluk oranını yakalayabilme vb. avantajları ile beraber alternatif turizm çeşitleriyle de turizm çeşitlendirilerek, Denizli’nin turizm sektöründen aldığı payın artırılması, bu doğrultuda ilimizin kalkınmasının sağlanması kaçınılmaz olacaktır” dedi.

“ÖZEL VE YABANCI HAVA YOLLARI DA ÇARDAK’A SEFER DÜZENLEYECEK”
Denizli’nin, İzmir-Antalya-Ankara ve Muğla-Ankara güzergahının bağlantı noktasında bulunduğunu ve Çardak Havaalanı’nın artık ‘serbest kullanımlı hava alanı’ statüsüne geçtiğini hatırlatan Vali Erkmen, “Artık Denizli, kıyı şeridi sayfiye turizmine gelenlerin uğrak yeri olmaktan çıkmış, özel bir termal turizm destinasyonu niteliğine kavuşmuştur. Sadece THY tarafından İstanbul-Denizli uçuşları yapılabilen ilimize, havaalanının statü değişiminden sonra özel ve yabancı hava yolları uçak seferleri düzenlemek üzere çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

2 BİN 850 YATAK KAPASİTELİ 5 PARSEL YATIRIMCILARA TAHSİS EDİLECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, ülke genelinde 48, Denizli’de de Denizli Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Akköy İlçesi Çeşmebaşı Köyü Ömerölen ve Sarı Mustafa Yıkığı Mevkii’nde bulunan 750+750+750+300+300 olmak üzere toplam 2 bin 850 yatak kapasiteli 5 adet parseli, turizm amaçlı yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edeceğini belirten Vali Erkmen, “Şartname ve tahsise konu parsellere ilişkin bilgilerin Türkçe ve İngilizce metinleri www.kulturturizm.gov.tr adresinde yer almaktadır. Girişimciler 4 Ocak 2009 tarihinde, saat 16.30’a kadar istenilen bilgi ve belgeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’na elden teslim edebilecek olup, süresi içinde, kamu taşınmazının tahsisi talebinde bulunan yerli ve yabancı girişimciler, söz konusu yatırım için belirlenen toplam yatırım maliyetinin yüzde 5’i oranında kesin ve süresiz teminat mektubu vermeleri gerekmektedir. Yatırımcılar birden fazla parsel için müracaat edebileceklerdir. Taleplerin değerlendirilebilmesi için ilan edilen parsellere ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren şartname, 16 Aralık 2009 tarihinden itibaren, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bulunan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nden (DÖSİM) bedeli mukabili temin edilebilecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, ilimizde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ile turizm alanı ve merkezlerine geleceğin sektörü olan turizme yatırım yapmayı düşünen değerli iş adamlarımızın bu fırsattan yararlanmalarını dilerim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı