REKLAMI GEÇ

Termal turizmciye “Birlik olun” çağrısı

Termal turizmciye “Birlik olun” çağrısı

Denizli, Termal Sağlık Turizmi Yatırım Ve Teşvik Tanıtım Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Geliştirme Genel Müdürü Ömer Tontuş, Karahayıt’taki termal turizm yatırımcılarına, birlik benzeri bir yapı kurmaları ve tanıtım çalışmalarını bu yolla yürütmeleri önerisinde bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2014 Perşembe, 16:49

‘Termal Sağlık Turizmi Yatırım Ve Teşvik Tanıtım Toplantısı’ Karahayıt Doğa Thermal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Hizmetler ve Devlet Yardımları Daire Başkanı Özge Dumlupınar, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Kaya, turizmciler ve yatırımcılar katıldı.

ic-vali

Toplantıda konuşan Vali Abdülkadir Demir, termal sağlık turizmi alanında yatırım yapmak isteyenlere büyük teşvikler verileceğini belirterek, Denizli’nin de bu sektörde Türkiye’ye model olacağını söyledi. Demir, “Yatırım kararı alan firmalarımız bu teşvikleri alarak yollarına devam edecek. Denizli yeni tesislerin hizmete girmesi ile birlikte termal turizmde model kent olacak. Karahayıt’ta her ay termal sağlık turizmi gündeme geliyor. Burada çalışmalar yapılıyor. Denizli’nin yabancı hasta ağırlayan iller arasında birinci sırada yer alması ve termal sağlık turizminde marka kent olmasını hedefliyoruz. Geçen ay içinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte 2 otelin açılışını yaptık. Termal turizm ile ilgili düzenlenen çalıştayın sonuçları da bir kitapçık haline getirildi. Güney Ege Kalkınma ajansı tarafından bütün ilgililere Türkiye’de özellikle termal sağlıkla ilgili bütün kuruluşlara sivil toplum örgütlerine gönderildi. Bu adeta bizim için bundan sonraki süreçte bir yol haritası olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Geliştirme Genel Müdürü Ömer Tontuş, Karahayıt’taki termal sağlık turizminin geliştirilmesi adına yapılacak tanıtım faaliyetlerine destek olacaklarını belirterek, “Denizli’de yapılan termal sağlık sektörünün, konaklama, seyahat, hukuk, eğitim, danışmanlık, sigortacılık, yazılım, yatırım gibi her alana sektörel katkısı olacak. Termal sağlık tesisi destinasyonda Karahayıt, tarihi kültürel doku ve termal suyun özelliği bakamından mükemmel bir yer. Denizli, konaklama tesisi, sağlık hizmeti kalitesi bakımından yeni gelişmeye başlayan bir kent. Farklılık, tanıtım ve insan kaynağı alanlarında kendini geliştirebilirse hiçbir eksiğinin kalmayacağını düşünüyorum. Denizli’nin sahip olduğu konumu doğası iklimi ve tarihi özellikleri yerine konulamaz önemli avantajlarıdır. Bölgede hizmet sunan tesislerin bu bölgeye özel bir birlik oluşturması için gelecekte marka oluşturması ve pazarlaması, termal suya bağlı markalaşma, otelcilik yönünde markalaşma, tarihi ve kültürel farklılık, sağlık tesisi bakımından markalaşma gerekiyor. Karahayıt’ta termal sağlık tesisleri, tüm lansman çalışmalarını tek çatı altında toplamalıdırlar. Denizli sağlık termalleri bakımından zengin bir kent. Burayı tanıtıp pazarlayamazsak bu bizim ve Türkiye’nin ayıbı olur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı