REKLAMI GEÇ

Turizm sezonunda yapılana bakın

Turizm sezonunda yapılana bakın

Denizli’nin Karahayıt Beldesinde bulunan Hierapolis Tatil Köyü, her yıl yazın gelen icra görevlileriyle mücadele ediyor. 3 kez sahibi değişen firmanın yaz aylarında icra heyetleriyle karşı karşı gelmesi ise tatil merkezi işletmecisi çileden çıkarttı.

/ DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2009 Çarşamba, 08:24

Her yıl farklı borç senetleriyle icralık olan Denizli’nin turizm merkezi Karahayıt’ta bulunan Hierapolis Tatil Köyü, bu yılda icra memurlarının mağduru oldu. 3. kez işletmeci değişen ve her yıl turizm sezonunda firmaya ait olmayan senetler ile icra memurları ağırlayan firma bu ilginç durumdan dolayı sık sık işletme sahibi değiştirmek zorunda kaldı. İddialara göre olay 2003, 2006 ve 2007 yılına vadeli 555 bin dolarlık üç ayrı çekin bulunduğu otelin her yıl turizm sezonunda icralık olması ise durumu en ilginç kılan olaylardan birisi. Toplam 1.400 yatak kapasiteli turizm merkezinin bu yılda yine turizm sezonunda icra memurlarını ağırlaması ise firma işletmecisinin tepkisine neden oldu. 800 yerli ve yabancı turistin bulunduğu bir dönemde icra memurlarının otele Jandarma eşliğinde gelmesi ve otelde incelemelerde bulunması ülke turizmimizi baltalama olarak değerlendirildi.

Yapılan işlemlerin hukuk dışı olduğunu ve turizm sezonunda gerçekleştiğini belirten firma yetkilisi İsmet Haşkal, hükümet yetkilerine seslenerek, Avrupa birliğine giriş döneminde bu tür uygulamaların yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Konu hakkında turizm Bakanlığından ve hukukçulardan yardım isteyen işletme sahiplerinden İsmet Haşkal “Biz üç ortak 2009 yılında işletmeyi kiralayarak başladık. Fakat biz mağdur ediliyoruz. Buradan Turizm Bakanlığı’na da sesleniyorum, gelsin burada sorunu görsünler. Denizli halkına da sesleniyorum. 120 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye duysun bu durumu. İş yapan insanlara devletimizin ve Turizm Bakanlığımızın özellikle bu konuda turizme hizmet edenlere yardım etmesini istiyorum. Hukuka karşı saygımız sonsuz, boynumuz kıldan ince. Bizim borçlu olduğumuz kanıtlansın bizler anahtarları bırakıp gideriz. Ama biz borçlu değiliz. Hukuku yazan profesörlere sesleniyorum, madem AB ye gireceğiz, madem AB ülkesi olacağız bu sorunlar çözülmeli. Almanya’da icranın nasıl yapıldığını öğrensinler. Burada elektrik trafolarını alırım deniliyor. Çalışanlarını aç bırakırım deniliyor. AB ye girmek üzereyken burada hukuk anlamında linç yapıldığını bir görsünler. Büyüklerimize sesleniyorum. Ankara’da otururken buradaki vatandaşların ne ızdırapla iş yaptığı bilinmiyor” dedi.

Otele Jandarma eşliğinde gelen icra memurlarını ise tutukları rapor doğrultusunda iler ki günlerde oteli boşaltacaklarını belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı