REKLAMI GEÇ

TÜRSAB otomobil sözünü tuttu

TÜRSAB otomobil sözünü tuttu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Denizli Valisi Abdukadir Demir’e verdiği sözü tuttu. Laodikya ve Tripolis antik şehirlerinde Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından sürdürülen kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 2 çift kabinli kamyonet hediye etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2012 Pazartesi, 12:22

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, 2 hafta önce Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte antik kentleri ziyaret etmiş ve çıkan eserleri incelemişti. Gezi kapsamında Laodikya antik kentini de gezip inceleyen Ulusoy, antik kentte gün yüzüne çıkarılan eserlere hayran kalmış ve Vali abdulkadir Demir’e kamyonet sözü vermişti.

Ulusoy’un söz verdiği kamyonetler önceki gün Denizli’ye getirildi. Bir kamyonet Laodikya Antik Kenti kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’e, diğeri ise Buldan’daki Tripolis Antik Kenti Kazı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Bahadır Duman’a kazı çalışmalarında kullanılması için teslim edildi. TÜRSAB, daha öncede Laodikya Antik Kenti kazı çalışmalarında kullanılması için 70 ton ağırlığı kaldırabilen bir vinç hediye etmişti.

Hayran kalmıştı
Laodikya Kazı heyeti Başkanı Prof.Dr. Celal Şimşek, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un antik kentlere büyük destekler verdiğini belirtirken, Ulusoy’un antik kente geldiği zaman çalışmaları yerinde incelediğini, ortaya çıkarılan eserlere hayran kaldığını belirtti. Duman “Özellikle Denizli’deki antik kentlerdeki çalışmaları yakından takip ediyor. Bu nedenle kazılarda kullanılmak üzere her biri 55 bin TL değerinde çift kabinli iki kamyonet hediye etti. Biz de Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü olarak Başaran Ulusoy’a verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

mustafa yildiz   -  Bağlantı 13 Ağustos 2012, 23:41

acaba…sayın başkan neden iki araç verdi?türkiyedeki ören yerlerini tursab işletiyor, denizli hariç.denizlideki ören yerlerini de mi istiyor acaba?

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 13 Ağustos 2012, 13:46

HAYRET BAŞKAN NASIL OLDU SÖZÜNDE DURDU,BRAVO YANİ.ZİRA DENİZLİMİZİ PEK SEVMEZDİ DE.DEMEKKİ SAYIN VALİMİZİN HATIRINI KIRAMADI.ASLINDA VALİMİZE TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM.ALLAH RAZI OLSUN.
TEŞŞEKÜRLER SAYIN VALİM.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı