REKLAMI GEÇ

YERLİ GİNGER BEYAZ CENNETTE

YERLİ GİNGER BEYAZ CENNETTE

Turistlerin gladyatörlerin kullandığı at arabasına benzettiği akülü araçlar büyük ilgi görüyor. ABD’de üretildikten sonra yüzyılın icadı diye tanıtılan “ginger”ın Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki yerli üretimi beyaz cennette turistlerin hizmetine sokuldu.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2011 Cuma, 13:22

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’e bile fayton üreten Sarayköylü Metin Demir’in icadı olan yerli ginger turistlerin büyük ilgisini çekerken, üç tekerlekli araç beyaz cennet Hierapolis’teki gladyatörlerin at arabasına benzetiliyor.

Uzun süre Almanya’da fayton üretim merkezinde çalıştıktan sonra 1995 yılında yurda kesin dönüş yapan Demir, sipariş üzerine İngiltere ve Hollanda başta olmak üzere ABD, Almanya, Fransa, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelere fayton ihraç etti. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e, Suudi Arabistan’ın petrol kralı Oman’a fayton üreten Demir, ABD’de ‘yüzyılın icadı’ olarak üretilen ve “ginger” adı verilen akülü bisikleti, 2 yerine 3 tekerlekli olarak geçtiğimiz nisan ayında üretmeyi başardı.

Yurtdışına göre yarıdan daha az maliyetle üretilen tek kişilik akülü araçların doğal ve tarihi güzellikleriyle geniş bir alana yayılan Pamukkale’yi ziyaret eden turistlerin daha az yorulması için kullanılabileceğini düşünen Denizli il Özel idaresi Pamukkale İşletme Müdürlüğü, 3 adet ginger satın aldı.

Pamukkale’yi baştan aşağı gezmek isteyen özellikle yaşlı turistlerin ilgi gösterdiği kiralık akülü araçlar ziyaretçiler tarafından rağbet edilmeye başladı. Bazı turistler tarihi bölgedeki üç tekerlekli akülü aracı geçmişte gladyatörlerin dövüşürken kullandığı iki tekerli at arabasına benzetirken, ginger ile Hierapolis’te gezerken büyük heyecan yaşadıklarını, kendilerini geçmişte yaşıyor gibi hissettiklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı