REKLAMI GEÇ

‘Son İmam’ her sabah Gülen’in sesiyle uyanıyormuş!

‘Son İmam’ her sabah Gülen’in sesiyle uyanıyormuş!

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. Denizli’nin ‘Son İl İmamı’ olduğu iddia edilen Fuat Yıldırım, telefonunda alarm olarak kullandığı ‘Uyannn Uyann’ sesinin Fethullah Gülen’e ait olduğunu söyledi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 10 Mart 2017 Cuma, 18:12

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden, 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığın yargılandığı davada, Denizli’nin ‘son il imamı’ olduğu iddia edilen Fuat Yıldırım savunma yaptı.

Davanın firari sanığı ‘Murat Hoca’ kod adlı Mehmet Boz’un Denizli il imamı iken, deşifre olması nedeniyle bu görevi Fuat Yıldırım’a devrettiği iddianamede yer alıyor. Türkçe Olimpiyatları’nın organizasyonunda yer aldığı, polis aramasında delil yok ettiği iddia edilen ve telefonunda Bylock programı tespit edilen Yıldırım’ın örgütsel toplantılara da katıldığı tanık ifadelerinde yer alıyor.

GÜLEN’İN SESİYLE ‘UYANN UYANNN’
Fuat Yıldırım’ın telefonunda ‘Uyann Uyann’ şeklinde bir alarm programının tespit edildiği arama tutanaklarına geçerken, Yıldırım yaptığı savunmada, “Sadece sabah namazlarına kalkmak için kullandığım bir alarm programı” dedi.

Ancak Mahkeme Başkanı ısrarla, “O ses Fethullah Gülen’e mi ait” diye sorunca “Evet Fethullah Gülen’e ait yanıtını aldı. Mahkeme Başkanının tekrar, “Sabahları uyanmak için neden o kişinin sesini tercih ettiniz” sorusuna Yıldırım, “Önce Fethullah Gülen’in sesi olduğunu bilmiyordum. Polisteki sorgum sırasında öğrendim” yanıtını verdi.

“KROKİLER EŞİME AİT”
Bir süredir taşikardi rahatsızlığı olduğunu, polis operasyonu sırasında banyoda olduğunu belirten Fuat Yıldırım, “Kapıların tekmelendiğini duyunca heyecanlandım. Rahatsızlığım nedeniyle heyecanlanmamam gerekiyor. Rahatsızlığımın nüksetmemesi için egzersiz yapıyordum. O yüzden banyo kapısını açamadım. Kapıyı benden önce açtılar ve orada beni darp ettiler. Sanıldığı gibi delil yok etmeye çalışmıyordum. Telefonda bulunan ve kroki diye iddianameye geçen şeyler eşimin öğrenci ve velileriyle ilgili bilgiler. Ayrıca terör örgütünün programlarına katılmakla suçlanıyorum. O gezi programları öğrenci ve velileriyle yaptığımız geziler. İçlerinden 15 kişi cımbızla seçilmiş. Ben o kişileri tanımam. Türkçe Olimpiyatları’nda ise devletin üst düzeyi tarafından desteklendiği için görev aldım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı