REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin PAÜ yapılanmasında ilk duruşma 13 Haziran’da

FETÖ/PDY’nin PAÜ yapılanmasında ilk duruşma 13 Haziran’da

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik dava 13 Haziran’da başlıyor. Darbeci askerler ve işadamları davasından sonra en kapsamlı yargılama olarak görülen PAÜ örgütlenmesi davasında 73’ü tutuklu olmak üzere toplam 115 sanık hakim karşısına çıkacak.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 16:01

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi, ilk duruşma 13 Haziran’da yapılacak.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde hazırlanan yeni salonda görülecek davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık ‘Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’ iddialarıyla yargılanacak.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu açılan örgüt davaları ve Denizli’deki tüm terör soruşturmalarının Denizli Adliyesi tarafından yapılacağını göz önünde bulundurarak, bu adliyede yeni bir terör mahkemesi kurulmasına karar vermişti.

YENİ MAHKEMENİN İLK FETÖ DAVASI
Başkanlığını Hakim Seval Bircan’ın yapacağı, üyeliklerinde ise Hakimler Musa Karcı ve Reha Asan’ın bulunacağı 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk FETÖ/PDY davası Pamukkale Üniversitesi iddianamesi ile başlıyor. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çalışmaları sonucu, 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görev yapacağı salonda da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin yanında bulunan fuar kompleksi bünyesinde yer alan ve geçmiş dönemlerde Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da (GEKA) kullandığı binadaki toplantı salonunda, 5. Ağır Ceza Mahkemesi için son hazırlıklar yapılıyor. Duruşma salonunda oturma gruplarının montajı tamamlanırken, internet ve Sesli Bilişim Sistemi (SEGBİS) kurulma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Pamukkale Üniversitesi iddianamesinde FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ve ülke genelindeki örgütlenme çalışmaları Çatı İddianame olarak anlatılırken, Pamukkale Üniversitesi yapılanması konusunda da sanık, tanık ve gizli tanıkların ifadeleriyle detaylar yer alıyor.

FETÖ İÇİN PAÜ’NÜN ÖNEMİ
İddianamenin, şüpheliler hakkında isnat edilen suçlar bölümünde, örgütün üniversitedeki amacının YÖK tarafından belirlenen kadroları ele geçirmek, bu kadrolara kendi üyelerini yerleştirerek kurumun tamamen yönetimini ele alıp yasal görünümle örgüt üyeleri dışında hiç kimsenin yönetime katılmasına, çalışmasına izin vermemek olduğu belirtiliyor. İddianamenin bu bölümünde ayrıca, “Üniversiteler ve devletin diğer kurumlarını bu şekilde ele geçirip devlete paralel şekilde ilerleyerek 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz kalkışmasını yapabilecek güce erişip, nihai hedef olarak da devlet yönetimine el koymak, bunu silahsız olarak başaramadıkları takdirde silahlı darbe yapmak suretiyle ele geçirmek olduğu anlaşılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

SANIKLARA ATILI SUÇLAR
İddianamedeki can alıcı noktalar, Rektör Hüseyin Bağcı ve yardımcıları Hasan Kaplan, Ali Keskin ve Genel Sekreter Kenan Çoyan üzerinde birleşiyor.

İddianamede, Kutret Gezer, Hasan Herken, Hasan Kaplan, Bünyamin Kaptanoğlu, Muzaffer Topçu’nun, zaman içerisinde kazandıkları güce ve Yüksek Öğretim Kurulu Yasası’nın kendilerine tanıdığı korumaya sığınarak rektörlük seçimini nasıl etkiledikleri anlatılıyor. Bu isimlerin, 2011 seçimleri öncesinde grubun temsilcisi olarak rektör adaylarıyla görüşmeler yaptıkları, Hüseyin Bağcı’yı rektör adayı olarak öne sürdükleri ve 2007 seçimlerinde mağduriyet yaşadığını düşünen farklı görüşü temsil eden grubun da bu fikre sıcak bakması üzerine Hüseyin Bağcı üzerinde anlaşmayı sağladıkları belirtiliyor. Bu konudaki toplantıların, örgütün işletmesi olan Çağlayan Caterıng’de yapıldığı iddia belirtiliyor. PAÜ’deki yapılanmanın gizili olarak yürütüldüğü belirtilen iddianamede, sendikalaşma ve PAÜSEM üzerinden yapılan kadrolaşmanın detayları, 73’ü tutuklu toplam 115 sanığın savunmaları ve tanıkların ifadeleriyle 13 Haziran’daki ilk duruşmada ortaya konulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı