REKLAMI GEÇ

FETÖ adına Konya’dan gelip, PAÜ’ye genel sekreter olmuş

FETÖ adına Konya’dan gelip, PAÜ’ye genel sekreter olmuş

Denizlihaber.com’un ulaştığı FETÖ/PDY soruşturmasının Pamukkale Üniversitesi’ne yönelik iddianamesinde, savcının kaleme aldığı iddialar gündem oluşturmaya devam ediyor. İddianamede en çarpıcı bölümü, Konya Selçuk Üniversitesi’nden örgüt adına getirildiği öne sürülen Kenan Çoyan’ın nasıl genel sekreter yapıldığı oluşturuyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2017 Perşembe, 10:55

13 Haziran’da ilk duruşması başlayacak olan ve çoğu üst düzey akademisyen 73’ü tutuklu 115 sanığın bulunduğu üniversite davası için hazırlanan iddianamede gündem oluşturacak detaylara Denizlihaber.com ulaştı.
Üniversiteye düzenlenen operasyonla gözaltına alındıktan sonra aynı gün gece itirafçı olarak adli kontrolle serbest bırakılan Hüseyin Bağcı’nın, üniversitede yapılanmaya göz yumduğu ileri sürülürken, örgüt adına Konya’dan genel sekreter transferi de yaptığı iddia edildi.

DELİLLER VE TANIK İFADELERİ…
Savcının, tanık ifadeleri ve toplanan delillerle kaleme aldığı iddianamede, Konya’dan Denizli’ye getirtilerek genel sekreter yapılan Kenan Çoyan’ın Veterinerlik Fakültesi kurulmaması nedeniyle Tıp Fakültesi’nde görevlendirilmesinin bilgilerine de yer verildi.

TRANSFERE ÖRGÜT KARAR VERMİŞ
FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklardan Çoyan’ın, yine davanın tutuklu sanıklarından Hasan Herken aracılığı ile Konya’dan Denizli’ye getirtilerek nasıl genel sekreter yapıldığı anlatılıyor. Veteriner olan Kenan Çoyan’ın öğretim üyesi olarak çalışacağı alan bulunmaması nedeniyle geldikten hemen sonra Tıp Fakültesi’nde histoloji dalında kadro açılarak Tıp Fakültesine geçişinin sağlandığı, iddianamede yer alan bilgiler arasında. Çoyan’ın Selçuk Üniversitesi’nden Pamukkale Üniversitesi’ne geçişine örgütün karar verdiği, Hasan Herken ve Ali Keskin’in de bu konuda yoğun çaba harcadığı öne sürülüyor.

ÇOYAN’A DOKUNMAMIŞ
İddianamede çarpıcı noktalardan biri de, örgütün devletle çatışma sürecine girdiği 17-25 Aralık sürecinden sonra Hüseyin Bağcı’nın geri çekiliyor görüntüsü verdiği, o dönemde görev süresi dolan yöneticilerin sürelerini uzatmadığı yönünde. Genel sekreter olarak adeta dokunulmazlığı olan Kenan Çoyan’ın bu süreçte siyasi ilişkilerini de kullanarak örgüt adına görevini sürdürdüğü iddia edildi. Ayrıca Bağcı’nın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bile sadece bir gün görevden alabildiği, siyasi baskılar nedeniyle tekrar görev vermek zorunda kaldığı, siyasilerden gelen mesajların da Bağcı’nın şoförü İbrahim Özmen tarafından Çoyan’a yollandığı iddianameye yansıyan bilgiler arasında yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı