REKLAMI GEÇ

FETÖ okulları davasında 1 tahliye

FETÖ okulları davasında 1 tahliye

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki özel eğitim kurumları ile ilgili davanın ilk duruşması tamamlandı. Ara kararda, 13 tutuklu sanıktan biri hakkında tahliye kararı verildi, 9 tutuksuz sanığın da adli kontrol şartı kaldırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2017 Cuma, 12:13

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 17 Ocak’ta başlayan ilk duruşması 4 celsede tamamlandı. Özel Serhat Eğitim ve Araç. Lok. İşlet. San. Tic. A.Ş. ve Çağlar Özel Eğitim Malz. San. Tic. A.Ş.’ye ait 13 özel okul ile Özel Serhat Eğitim Araçları Lokanta İşletmeciliği San. Tic. A.Ş.’ye ait 1 bakımevini kapsayan davanın 13’ü tutuklu, 6’sı başka davadan tutuklu, 14’ü tutuksuz ve 17’si firari 50 sanığı bulunuyor. sanıklar, TCK’nın 314. maddesi gereğince terör örgütü üyeliğinden yargılanıyor.

SAVUNMALAR YAPILDI
TCK’nın 314. maddesi gereğince silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanan tutuklu ve haklarında adli kontrol uygulaması bulunan sanıkların ardından, avukatlar da savunmalarını yaptı.

İDDİA MAKAMININ İSTEMİ
İddia makamı, dosya ile ilgili olarak “tanıkların dinlenmediği, delillerin tam olarak toplanamadığı ve kuvvetli kaçma şüphesi nedeniyle tahliye isteklerinin reddini”, tutuksuz sanıklar hakkında uygulanan adli kontrol uygulamasının hafifletilmesini talep etti.

ARA KARAR VERİLDİ
İddia makamın talepleri ve avukatların savunmalarının ardından mahkeme, ara karar için duruşmaya ara verdi. 45 dakikalık aranın ardından yerini alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Mahkeme, eşinin doğum yapacağını ve bakacak kimse olmadığını söyleyen İbrahim Metli’nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Metli’ye yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI VERİLEN SANIKLAR
Mehkeme, sanıklar Ali Dağdaş, Aydın Çankılıç, Halil Kayhan, İmamı Azam Kaya, İsmail Yılmazoğlu, İsmet Kalkan, Metin Aktürk, Muhammed Yıldız, Recep Ali Yalçın, Turgay Karabacak ve Yıldıray Özsoy’un tahliye istemlerini atılı suçların işlendiği yönündeki kuvvetli şüphenin varlığı, yakalınş şekilleri, tanıkların çoğunun henüz dinlenmediği, üzerlerine atılı suçların 5271 sayılı CMK’nın 100. maddesindeki suçlardan olması, delillerin etkilenmesi ve kaçma şüphesiyle reddetti.

Bu dosyayla ilgili olarak sanıklardan Süleyman Bilican ise Afyonkarahisar’da tutuklu bulunuyor.

ADLİ KONTROL ŞARTİ KALDIRILANLAR
Mahkeme ara kararında Cem Altay, Gülten Tecimen, Gündüz Duran, Habib Çetinkaya, İsmail Tecimen, Mestan Çetin, Muhammet Dolukan, Ramazan Kılınç ve Şeyma Demir hakkında uygulanan adli kontrol hükümlerini kaldırdı.

MAAŞLARI ÜZERİNDEKİ TEDBİR KALDIRILDI
Sanıkların maaş hesapları ve maaşları üzerindeki tedbir kararlarını kaldıran mahkeme, banka hesapları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına yönelik talepleri ise reddetti.
Bu kararların ardından mahkeme, duruşmayı 20 Mart’a erteledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı