REKLAMI GEÇ

Rakamlarla FETÖ/PDY soruşturması

Rakamlarla FETÖ/PDY soruşturması

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlayan soruşturmalar sürüyor. Denizli Valiliği, soruşturmada gelinen son noktayı rakamlarla açıkladı. 15 Temmuz’dan bu yana 1.444 kişi hakkında adli işlem yapıldığı, bunların 454’ünün tutuklandığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2016 Çarşamba, 17:07

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin bastırılmasının ardından FETÖ/PDY’ye yönelik kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Denizli’de gerçekleştirilen soruşturmalarda gelinen son nokta Denizli Valiliği tarafından rakamlarla açıklandı.

Soruşturmanın ilk gününden itibaren tüm kamu kurumları, odalar, STK, esnaflar ve işadamlarına yönelik gerçekleştirilen adli işlem sayısı 1.444 olarak açıklandı. Gözaltına alınan ve mahkemelere sevk edilen FETÖ/PDY zanlılarından 454’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 254 kişi hakkında da adli kontrol şartı getirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan 570’i ise serbest bırakıldı.

TUTUKLANANLARIN DAĞILIMI
FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla en yoğun tutuklama işadamı-esnaf kesiminde gerçekleştirildi. 116 esnaf ve işadamı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bunu 68 kişi ile sivil vatandaş, 42 kişi ile askeri personel, 30 emniyet mensubu ve 30 akademisyen izledi.

Soruşturmalar kapsamında 22 öğretmen, 29 hakim ve savcı, 13 adli personel, 12 memur ve müdür, 5 mülki idare amiri, 9 oda ve dernek yöneticisi, 1 doktor, 9 avukat, 9 imam, 8 yurt sahibi ve müdürü, 6 emekli memur ve 1 eczacı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma bölgesinde tutuklu sayısı ise 26 olarak açıklandı.

109 FİRARİ ARANIYOR
Operasyonlar kapsamında 254 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 57 kişi de halen gözaltında tutuluyor. Emniyet güçleri, firari 109 sanığın yakalanması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı