REKLAMI GEÇ

Tugay Komutan Yardımcısı şoförüne “Sen hiç darbe yaptın mı?” diye sormuş

Tugay Komutan Yardımcısı şoförüne “Sen hiç darbe yaptın mı?” diye sormuş

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davanın bugünkü celsesine 11. Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erol Akman’ın şoförüne “Sen hiç darbe yaptın mı?” sorusu damga vurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 11:40

Darbe girişimine yönelik davada yargılamaya devam edildi. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın sabah bölümünde Tugay Komutan Yardımcısı ve Söke Garnizon Komutanı Erol Akman savunma yaptı.

Söke’den Denizli’ye 15 Temmuz Cuma günü geldiğini belirten Akman, saat 22.30’da Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın kendisini arayıp intikalin öne alındığını söylediğini, saat 23.30’da Çardak Havaalanı’na gitmek üzere askeri konvoyun yola çıktığını ifade etti.

Yola çıkarken internetten Boğaz Köprüsü’nün kapatıldığını öğrendiğini, yol boyunca bir daha bakmadığını anlatan Akman, “Bu durum sizde şüphe uyandırmadı mı?” sorusuna, “Sadece asker olduklarını biliyorum. Polis de olabilirdi. Bu nedenle eğitimin öne alınmasını sorgulamadım” yanıtını verdi.

Çardak Havaalanı’na ulaştıktan sonra Özbakır’ın kendisini arayıp Ankara’dan uçak geleceğini, Ankara’da kalkışma olduğunu, bunu bastırmak için asker gideceğini söylediğini ifade eden Akman, uçakla sadece piyadelerin bineceği, topçu olanların kalacağı talimatını verdiğini belirtti.

Bunun üzerine kendisinin şoförü Kenan Bölükbaşı’na “Sen hiç darbe yaptın mı?” diye sorduğunu, daha sonra da “Gidelim darbeye darbe yapalım” diye ilave ettiğini, ancak bunu şaka yollu ifade ettiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı’nın geri dönmek yerine ciddi bir konuda şaka yapabildiği hatırlatması üzerine, “Bunu şaka yollu söyledim. Bana verilen emir intikal emriydi. Ben bu emre uyup intikale devam ettim. Geri dönecek bir durum yoktu” açıklamasında bulundu.

Aynı konuda Cumhuriyet Savcısı Tuncay Alper’in “Darbe şakası yaptığını söylüyorsunuz. Bu mantıklı mı?”sorusuna da Akman, “Ben şoförüme darbe yapalım demedim. Darbe yapmak istesem neden Kenan’a söyleyeyim? Şuursuzca sarf ettiğim sözler olarak düşünüyorum” yanıtını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı