REKLAMI GEÇ

Berber ve kuaförler sıkı önlemler eşliğinde açılıyor

Berber ve kuaförler sıkı önlemler eşliğinde açılıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan berber ve kuaförler yarından (11 Mayıs) itibaren açılıyor. Denizli İl Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı kararlara göre, berber ve kuaförlerde sıkı denetimler uygulanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2020 Pazar, 14:55

Hıfzısıhha Meclisi’nin kararlarına göre; berber ve kuaförler sabah 09.00 ila akşam 21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Randevu sistemi ile çalışacak işletmelerde bir boş bir dolu koltuk şeklinde müşteri alınacak ve içeride en fazla bir müşterinin beklemesine izin verilecek. Randevusuz gelenler ya da sarkanlar sosyal mesafe kurallarına uyarak dışarıda bekleyebilecek.

İşyerinde çalışanlar maske ve eldiven kullanacak. Müşterinin oturacağı alan her seferinde dezenfekte edilecek. Havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık olacak, eğer mümkün değilse, bir müşteri için kullanılan malzemeler, başka bir müşteri için kullanılamayacak, randevu için arayan müşterileriden kendi havlusunu getirmesi istenecek.

Ustura ve jiletle sakal tıraşı yapılamayacak, ense fırçası kullanılamayacak. Cilt bakımı, kalıcı makyaj gibi hizmetler verilemeyecek. Müşterilere yiyecek ve içecek ikram edilmeyecek.

İşyeri kapalı olduğu için başka şehre giden berber v kuaförler, SGK kaydı ya da vergi levhasını göstererek kente gelebilecek. 20 yaş altı çalışanlar ise SGK kaydını göstererek sokağa çıkabilecek. Fotoğraf: AA

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı