REKLAMI GEÇ

Bu gece ilk sahura kalkıp, oruca niyet edilecek

Bu gece ilk sahura kalkıp, oruca niyet edilecek

On bir ayın sultanı Ramazan’ın ilk teravih namazı bu akşam eda edilecek. Yine bu gece ilk sahura kalkılıp, oruca niyet edilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2021 Pazartesi, 12:07

Ramazan bu yıl Nisan ayına denk geliyor. 13 Nisan günü (yarın) başlayan oruç 12 Mayıs günü son bulacak. Müslümanlar bugün ilk teravih namazlarını kılacak, ilk sahura kalkacak. Teravih namazları koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde değil evlerde kılınacak.  Denizli’de ilk sahur 04.59’a kadar, ilk iftar ise 19.44’te gerçekleşecek. Ramazan’da yaklaşık 15 saat oruçlu kalınacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
2021 Ramazan Bayramı, 13 Mayıs 2021 Perşembe günü olacak. 14 Mayıs 2021 Cuma ve 15 Mayıs 2021 Cumartesi günleri de bayram devam edecek. Pazar gününün de eklenmesiyle birlikte toplamda 4,5 günlük bir bayram tatili olacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?
Ramazan ayı içinde olan ve ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi, 8 Mayıs 2021’de idrak edilecek.

RAMAZAN AYI ÖNEMİ
Üç ayların uğurlandığı Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Denizli’de sahur ve iftar kaçta?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı