REKLAMI GEÇ

Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları

Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları

15 Temmuz 2016’da hain terör örgütü FETÖ’cü teröristlerce gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Türk halkının dik duruşu ve direnişi sayesinde engellendi. Türk halkı, ilk andan itibaren sokaklara çıktı, kurşunlara göğsünü siper etti ve hainlere geçit vermedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2023 Cumartesi, 07:30

Denizli protokolü, hain darbe girişiminin yıldönümünde mesajlar yayınladı, Türk halkının kahramanlığına dikkat çekildi.

İşte protokolden 15 Temmuz’a ilişkin mesajlar:

ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Türk Milleti tarih boyunca birçok kahramanlık destanı yazmış, bu destanlara son olarak 15 Temmuz 2016’da bir yenisini eklemiştir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi büyük bir direniş örneği göstermiş, devletine, bağımsızlığına ve demokrasisine kalkan şer odaklarının elini kırarak her koşulda devletinin yanında olduğunu tüm cihana göstermiştir. Aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bugün milletçe, bu destanın gururunun yaşarken Şair Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi ‘’ Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir. ‘’ diyerek düşmana saldırıp, bir daha geri dönmeyen ve bu vatan için şehadet şerbetini içen 251 şehidimizi rahmetle anıyoruz.

Hain emellerini bu asil millet üstünde uygulamak isteyen darbeci zihniyet tankı, topu, tüfeği ile devletimize saldırmış, fakat karşılarında imanı ve inancıyla duran asil milletimizi bulmuştur. Asil milletimiz, demokrasimize sürülmek istenen bu kara lekeyi gösterdiği direniş ve mücadele ile yok etmiştir. Bir asır önce Çanakkale’de çağının en modern silahları ile saldıran yedi düvele karşı geçit vermeyen bu şanlı millet, 15 Temmuz’da da namlusunu millete çeviren tanklara ve darbeci zihniyete geçit vermemiştir. Bu milletin silahını, kendi milletine çevirecek kadar alçaklaşan hain terör örgütü FETÖ, milli iradesine zincir vurmak istediği bu asil millet tarafından bertaraf edilmiştir. O gün, milli iradeyi yok sayarak yola çıkan hainler; tankın, topun, tüfeğin ve uçağın millet iradesi karşısında darmadağın olduğunu görmüşlerdir. O gün, bu asil millet hain terör örgütüne gerekli cevabı vermiş demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır.

15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akan, iman dolu göğsünü siper yapıp darbeci hainlere geçit vermeyen, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarımızın, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbeci haini öldürdükten sonra darbe yanlısı askerler tarafından vurularak şehit edilen Ömer Halisdemir’in ve adını sayamadığımız nice şehidimizin ve gazimizin zaferidir.

15 Temmuz ilk değildir. Tarihte her dönem Türk Milleti’nin bağımsızlığına kastetmek isteyenler olmuştur. Kahraman milletimiz, bağımsızlığına kastedenleri daima bertaraf etmiştir. Bu kahraman milletin ‘’ezan dinmez, bayrak inmez’’ diyen evlatları olduğu müddetçe, sinsi emellerini bu topraklar üstünde uygulamak isteyen hainler, her zaman kahru perişan olacaktır.15 Temmuz gecesi tekrar gördük ki ‘’Bir kere yükselen bayrak bir daha yere inmez.’’ diyerek bu vatanın istiklali ve istikbali için canını hiçe sayan, gözünü kırpmadan tankların önünde duran, vücudunu siper eden vatan ve bayrak sevdalısı yiğitleri varken, al bayrağımızın gölgesindeki minarelerimizden ezan sesi sonsuza kadar yankılanacaktır. Bu gecenin sonunda tüm cihan tekrar anlamıştır ki bu cennet vatanın toprakları üzerinde kötü ve sinsi emellerini gerçekleştirmek isteyenlere, bu asil millet canı pahasına izin vermeyecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. 15 Temmuz gecesi ‘’Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.’’ şiarıyla kadın erkek, genç yaşlı ayrımı gözetmeksizin bu devletin bekası için mücadele eden gazi ve şehitlerimize, milli irademize sahip çıkan kıymetli vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek sürmesini temenni ediyorum.”

ŞAHİN TİN (AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ)
“Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek karanlık geceyi aydınlattı. Vatanımıza, milletimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimizi saldıran hainlere karşı milletçe hep birlikte tankın, tüfeğin, silahın karşısına korkusuzca çıktık. Milletimizin güçlü, dirayetli, samimi ve cesur duruşu ile ferasetli yaklaşımı karşısında hainler emellerine ulaşamadı. 15 Temmuz gecesi, vatanımızın muhafaza ve müdafaası için teyakkuza geçen asil milletimiz, ruhunu şeytana satanlara, ülkemizin yolunu saptırıp çıkmaz sokaklara sürükleyenlere hak ettiği dilden en ağır şekilde dersini verdi. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz tarihin en güçlü kalemiyle canıyla kanıyla ve direnişiyle bir kahramanlık destanı yazdı. Bizler milletimiz ile birlikte ecdat yadigârı bu mukaddes vatan topraklarına sahip çıkmaktan milim geri adım atmadık, atmayacağız.

Denizli’de o gece hemşehrilerimiz vatanımıza yönelen alçaklık karşısında susmadı. Sokaklara meydanlara indi. Biz de o gece Denizli’deydik. Vatandaşlarımız ile birlikte ülkemizin geleceğine kilit vurmak isteyen hainlere karşı meydanlarda, ilçelerde, sokaklarda ve şehrin her noktasında tarihe damga vuran güçlü bir savunma gerçekleştirdik. Çardak Havalimanı’na doğru harekete geçen asker elbisesi giymiş hainlerin oluşturduğu konvoyun önüne geçerek vatandaşlarımızla birlikte alçaklara geçit vermedik, hain planlarını bozduk. Milletimizle omuz omuza aynı safta devlet, millet, bayrak ve vatan uğruna mücadele ettik. Kalleş yapının Denizli’yi alet ederek organize ettiği kirli planlarını yerle yeksan ettik. Mübarek vatan topraklarını muhafaza ve müdafaa etmek için giyilen şerefli asker elbisesini eşkıyalık yapmak için giyenlere fırsat vermedik. Şanlı ordumuzu ele geçirmek isteyen, milletimize silah doğrultan habis yapılara pabuç bırakmadık. Ülkemize ve milletimize yönelen bu alçak saldırıyı milletimizin çelik bileğiyle bozguna uğrattık. Duamız odur ki; Rabbim bir daha ülkemize ve milletimize böylesi karanlık geceler yaşatmasın, ihanetlere ve hainlere geçit vermesin.

15 Temmuz gecesi milletimiz korku duvarlarını yıktı ve diriliş destanı yazdı. Türkiye’nin her yerinde ecdadımızın bize miras bıraktığı bu mübarek toprakları, kutlu değerlerimizi ve irademizi korumak için milletimiz büyük mücadele verdi ve canı pahasına korudu. Türkiye’nin karanlık gecelerde dahi esir alınamayacağını milletimiz cümle âleme duyurdu. Ülkemizi hak ettiği en güçlü ve başarılı noktaya taşımak için gayretimizden asla taviz vermiyoruz. Neslimizin yolu milletimizin gayreti ile hep açık olacak. Bekamız ve daha müreffeh yarınlarımız için hep birlikte daha çok çalışıyoruz, çalışacağız. Aziz milletimizin açtığı demokrasi kapısı bir daha asla kapanmayacak. Aziz şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek en öncelikli vazifemizdir. Kutsal değerlerimiz uğruna ömründen, canından vazgeçerek ebedi âleme göç eden aziz şehitlerimizi saygı, hürmet, rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyoruz. Gazilerimizden Allah razı olsun. Milletimiz var olsun.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır. Demokrasiye ve millete karşı yapılan bu saldırı Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf edilmiştir. Türk halkı demokrasi için canını hiçe sayarak meydanlara dökülmüş ve tarih yazmıştır. 15 Mayıs 1919’da Denizli sancağı etrafında buluşan vatan sevdalıları aynı ruh ile 15 Temmuz 2016’da da Denizli meydanlarını doldurmuş, demokrasiye sahip çıkmanın ve birlik içinde olmanın önemini göstermiştir. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk milletinin demokrasiye olan inancının ve iradesinin bir simgesi haline gelmiştir. Türk milleti olarak o gece bir kez daha gösterdik ki, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize yönelik hiçbir tehdit bizi yıldıramaz. 15 Temmuz, birlik olma ve ortak değerlerimizin etrafında kenetlenme günüdür.

Hain FETÖ ve işbirlikçilerine karşı korkusuzca mücadele eden kahraman 15 Temmuz şehitleri ve gazilerine şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Denizlililer o karanlık geceyi unutmamak ve unutturmamak için 15 Temmuz Cumartesi saat 20.00’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yeniden bir araya gelecektir. Demokrasi ve milli birlik için verilen mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacağız ve bu değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“O hain kanlı gece, ülkemiz içinde ve dışında ki tüm hainlere Türk Milleti’nin dün olduğu gibi bugünde yarında milli birlik ve beraberliğinden hiçbir zaman ödün vermeyeceğinin ispatı olmuştur. 15 Temmuz gecesi hainlerin girişimleri boşa çıkmış Türk Milleti devletine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Türk Milleti öyle bir millettir ki, vatan söz konusu olunca milli birlik ve beraberlik duygusuyla tek yürek olmayı her zaman bilmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi tek yürek olduğumuzda Türk Milleti’nin hainlere geçit vermez olduğunu tüm Dünya’ya bir kez daha haykırdığı gündür. O hain kanlı gecede, AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaret ve liderliğinden alınan güçle milletçe, ülkemizin her bir köşesinde devletimize ve demokrasimize olan inancımız altın harflerle tekrardan kazındı. Dün olduğu gibi bugün de yarın da, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet diyeceğiz. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız. O gecenin sabahında devletimizin birlik ve beraberliğinin korunması yolunda canlarını hiçe sayan, cesaretleriyle isimleri tarihe yazılmış, yüreklerimizde her zaman yerleri özel tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranlar yad ediyoruz.”

YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, meydanlara çıkarak tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de darbelere karşı olduğumuzu gür bir ses ile haykırdık. Darbe girişiminin başlamasıyla birlikte büyük Türk Milleti’nin kahraman evlatları cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hainlerin açtığı ateşle şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin kalplerimizdeki yerleri hep muhafaza edilecek. 251 vatandaşımızın şehit, 2 bin 193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır.

15 Temmuz 2016 günü ülkemizde, dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini gösterdi. Türkiye’nin demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı yok etmeyi hedefleyen vatan hainlerine gereken cevabı meydanlarda verdik. Vatan hainleri, Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla hüsrana uğratıldı. Bu çirkin olayın müsebbipleri Türk adaletine teslim edildi. Tarihin akışını değiştiren, görev sırası kendisine geldiğinde asla kaçmayı düşünmeyen, Sütçü İmam ve Ömer Halisdemir gibi kahramanlar her zaman bu milletin içinde bulunmuştur. Türk halkı asla esaret zincirini kabul etmeyecek ve kimsenin boyunduruğu altına girmeyecektir. Allah’a şükürler olsun ki bu millet Türk Bayrağını yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen aklı, beyni ve vicdanı satılmış hainler, kısa sürede milletimiz tarafından hüsrana uğratıldı. Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Hain darbe girişiminde şehit olan evlatlarımız, yüreklerimizde daima yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Onlar bizlere Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Cenabı Allah’ dan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Tarihimizde ilk defa bir darbe girişimine karşı bütün vatandaşlarımız topyekûn direnerek bunu bertaraf etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Onların emanetine sahip çıkarak hedeflerimizden şaşmadan, birlik ve dirliğimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”

HÜSEYİN İNAMLIK (TAVAS BELEDİYE BAŞKANI)
“15 Temmuz, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, milletimizin azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.
Milletin iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının göstergesi olan 15 Temmuz’da eşine az rastlanır bir devlet-millet dayanışması yaşanmıştır. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkarak eşsiz bir mücadele örneği göstermiş, işgal teşebbüsüne canı pahasına boyun eğmemiş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye sahip çıkmıştır.

Bizler, demokrasi nöbetimize, vatanımızı korumaya, egemenliğimize vurulmaya çalışılan zincirleri bir bir kırmaya, cesaret ve kararlılıkla devam edeceğiz.
Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak üzere canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
15 Temmuz 2016 gecesi, uzun asırlar boyunca milli hafızalardan çıkmayacak vahim hadiselere, vahşet dolu teşebbüs ve tertiplere sahne oldu. Ancak o gece bir şeyi daha çok iyi anladık. Türkiye bayrağı, vatanı, devlet ve milletiyle tektir, bölünemez ve geçilemez. 7 yıl önce, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sirayet etmiş ipotek ve icazet altındaki dar bir kadro devleti işgal, iç barış ve huzur ortamını imha etmek için harekete geçti. 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütünün zalimlerin tetikçiliğini alenen üstlenip cani ve hain yüzünü hayasız ve hunhar şekilde göstermiştir.

15 Temmuz, her şeyden önce terörist darbe kalkışmasıdır. 15 Temmuz’da darbe kisveli işgal girişimine direnen büyük Türk milleti, destan destan büyümüş, bağımsızlık onuruna, bekasına ve kutlu varlığına şehadeti göze alarak leke düşürmemiştir. Darbecilerin gasp ettiği tanklar altında ezilseler de teslim olmayan, korsan savaş uçaklarının sortileri ve sonik patlamalarına boyun eğmeyen, helikopterlerden açılan ateşlere hedef olsa da korkmayan, meydanlarda, yollarda, köprülerde direne direne devleşen aziz millet evlatlarıyla ne kadar övünsek azdır.”

SÜLEYMAN EKİCİ (İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ)
“En karanlık ve en acı olayların yaşandığı bir gün olan 15 Temmuz, aynı zamanda millî irademizin taçlanış ve şahlanışını ifade eden bir gündür. Bizler, son nefesimize kadar bu taçlanışı ve şahlanışı kararlılıkla sürdüreceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde menfur darbe girişimi karşısında ülkemizin istiklâl ve istikbalini koruyup kollayan, canlarını hiçe sayan kahraman Türk milletinin her bir ferdini selamlıyorum. Ruhlarını ve bedenlerini hiçe sayan şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

15 Temmuz, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ortaya koyduğu millî mücadelenin en büyük ve en önemli sembolüdür. Milletimiz, 15 Temmuz’da bir yok oluşla karşı karşıya kalmıştır. Yüce milletimiz, iç ve dış mihrakların desteğini alarak kalkışma yapan terör örgütü mensupları tarafından esir alınmak istenmiştir. 15 Temmuz’da işgal ordularının Kurtuluş Savaşı döneminde dahi saldırmadıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi hedef alınmıştır. 15 Temmuz canileri, Meclis’imize ve vatan toprağımıza kirli elleriyle saldırmışlardır. Menfur saldırılar, milletimiz ve kolluk güçlerimiz tarafından derhal geri püskürtülmüştür. Daha önceki darbe girişimlerinde olduğu gibi, 15 Temmuz’u tasarlayanlar da milletimizin topyekûn birlik ve beraberliğe olan inancı karşısında ülkemizin ele geçiremeyeceğini anlamış oldular.

15 Temmuz; millî iradenin, demokrasi tutkusunun, vatan ve bayrak sevgisinin iman, inanç ve heyecanla buluşmasının en büyük timsalidir. 15 Temmuz’da ülkemizin dört bir yanında okunan ezanlar ve selalar Türk milletinin ruhunu ve kalbini bütünleştirmiştir. Unutulmamalıdır ki milletimiz her koşulda devletine, bayrağına, vatanına, ezanına ve demokrasisine sahip çıkan yüce bir millettir. Bizler, canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız. Şehitlerimizi ve gazilerimizi daima ruhumuzda yaşatarak her türlü saldırı karşısında mücadelemize devam edeceğiz.

15 Temmuz kalkışmasıyla Türk milleti, esaret altına alınmak istenmiştir. Ancak saldırganlar, milletimizin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlete olan bağlılığını hesaba katamamışlardır. Milletimiz, şanlı tarihi boyunca bağımsızlığına daima sahip çıkan bir millet olmuştur. 15 Temmuz 2016’da milletimizi sokağa davet ederek kalkışmayı bertaraf eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, darbe teşebbüsü karşısında sokağa çıkan her bir vatandaşımıza ve dualarıyla milletimizin yanında olan herkese şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’da bayrak, vatan ve bağımsızlık uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı