REKLAMI GEÇ

Denizli Valiliği’nden aşırı sıcak uyarısı

Denizli Valiliği’nden aşırı sıcak uyarısı

Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar da kavurmaya devam edecek. Denizli Valiliği, bugünden başlayarak 27 Temmuz’a kadar etkili olacak sıcak hava dalgası nedeniyle uyarı yayınladı. Uyarıda vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2023 Salı, 14:49

Denizli Valiliği, hava sıcaklıklarına ilişkin kritik bir uyarı paylaştı. Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden başlayarak önümüzdeki 3 gün devam edeceğinin bildirildiği açıklamada, hafta sonunda ise hissedilir derecede düşüşlerin yaşanacağı ifade edildi.

Açıklamada, “Çarşamba ve perşembe günleri tüm yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak ilimizde de sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkması, sıcak hava dalgasının 27 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinden başlayarak etkisini kaybedeceği, bölge genelinde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir.

Önümüzdeki günlerde Denizli il merkezinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları 35-43 derece aralığında olacaktır” denildi.

Sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarının istendiği açıklamada, “Güneş çarpması riskinden dolayı kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 arasında tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadesine yer verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı