REKLAMI GEÇ

Denizli’de eczanelerin çalışma saatleri değişti

Denizli’de eczanelerin çalışma saatleri değişti

Kovid-19 (koronavirüs) önemleri kapsamında, Denizli’deki eczanelerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Denizli Eczacılar Odası Başkanı Osman Özdemir, eczanelerin hafta içi ve cumartesi günleri 09.00 – 17.00 saatleri arasında açık olacağını açıkladı.

Ali İbileme / DENİZLİHABER / 31 Mart 2020 Salı, 16:46

Hastane ve eczanelerin koronavirüsün daha fazla yayılabileceği alanlar olduğunu belirten Özdemir, kent genelinde tüm eczanelerde gerekli önlemlerin alındığını, hastaların mağdur olmamaları için çalıştıkları söyledi.
Eczanelerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gittiklerini ifade eden Özdemir, “Eczanelerimizde çalışma saatlerinin esnetilmesi için bir süredir İl Sağlık Müdürlüğü ile temaslarımız vardı. Çalışmalarımız sonuçlandı, İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte alınan karar gereği, eczaneler 1 Nisan itibarıyla 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek” dedi.
Özdemir, Cumartesi ve Pazar günleri kentteki eczanelerin 3’te birinin çalışacağını kaydetti.


DEZENFEKTAN FİYATLARI SABİTLENDİ
Dezenfektan fiyatlarının sabitlendiğini dile getiren Özdemir, “Eczanelerin kendilerinin ürettiği dezenfektanların litresi 40 TL, 100 mililitresi ise 7.5 TL’den satılıyor. Biz bu fiyatı sabitledik, alkol fiyatının düşmesiyle dezenfektan fiyatını da düşüreceğiz. Bu yönde çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
Vefa Destek Birimleriyle evlerinden çıkamayan vatandaşların da ilaç ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Özdemir, “Kaymakamlıklar tarafından vatandaşlar için oluşturulan Vefa Destek Birimlerinin bize ilettiği ilaç taleplerini kısa sürede tedarik etmeye ve vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.
Özdemir ayrıca, yatan prim borcu ya da sosyal güvencesi olmayan hastaların hastane eczanelerinden dışarıya çıkan reçetelerinin, ilaç ücretlerini mağduriyet gidene kadar oda olarak üstlendiklerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı