REKLAMI GEÇ

Kıdem tazminatı tartışmaları sürüyor

Kıdem tazminatı tartışmaları sürüyor

KESK, DİSK ve TMMOB’un çağrısı ile kıdem tazminatında düzenleme çalışmalarına karşı eylem yaptı. Emekçiler, haklarının gasp edilmesi anlamını taşıyan tasarıya karşı genel grev tehdidinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2020 Cuma, 12:41

KESK, DİSK ve TMMOB üyelerinin gerçekleştirdiği kıdem tazminatı eylemine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da destek verdi.

Katılımcıların sık sık “Kıdeme uzanan eller kırılır”, “Çocuklara sözümüz kıdem hakkımız”, “Kıdem hakkımız gasp edilemez”, “İşçi memur el ele genel greve” sloganlarının atıldığı eylemde katılanlar adına basın açıklamasını Seher Zeytun Doğan yaptı.

Hükümet ve patronların işçi sınıfının 84 yıllık kazanımı olan kıdem tazminatını salgın ortamında gasp etmeye hazırlandığını ifade eden Doğan, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına karşı çıkan DİSK ve Türk-İş üyesi işçilerin ülke genelinde eylemlere başladığını ifade etti.

Kıdem tazminatının TES adı altında fona devrini öngören formüllere değinen Doğan, “Her iki formüle göre de; işçiler, 60 yaşında, fonda biriken parasının ancak yüzde 25’ini alabilecek. Kalan yüzde 75 ise emeklilik maaşına eklenerek işçilere taksit taksit verilecek” dedi.

İşçiler yararına olduğu iddia edilen, konut edinme, zorunlu tasarruf, işsizlik fonlarının nasıl patronlara aktarıldığının ortada olduğunu anlatan Doğan, “Tasarının meclise geleceği günü beklemeden, sadece protesto eylemleriyle yetinmeden, iş yavaşlatmalar, iş bırakmalar da dâhil uyarı eylemleri artırılmalıdır” diye konuştu.

“BİRLEŞELİM, ÖRGÜTLENELİM!”
Kıdem tazminatının fona devrinin sadece sendikalı işçilerin sorunu olmadığını ifade eden Doğan, “İş yasası kapsamında çalışan sendikalı, sendikasız, beyaz yaka, taşeron, tüm çalışanların sorunudur. Mücadele tüm bu kesimleri kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Kıdem tazminatı gaspına, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması girişimlerine ancak böyle bir birlikle karşı koyabiliriz. İşçiler olarak inisiyatif almalıyız. Sendikaların karar alma süreçlerinde etkin olabilmek için işyerlerinde komiteler kurmalıyız. Birleşelim, örgütlenelim, iktidarın ve sermayenin haklarımızı elimizden almasına izin vermeyelim” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı